" А вам, хто слухає, Я кажу: Любіть своїх ворогів, добро робіть тим, хто ненавидить вас. Благословляйте тих, хто вас проклинає, і моліться за тих, хто кривду вам чинить". (Лк.6.27) ... ... "Полюби Господа Бога твого всім серцем твоїм, і всією душею твоєю, і всією думкою твоєю. Це є перша і найбільша заповідь. Друга ж подібна до неї: люби ближнього твого, як самого себе. На цих двох заповідях утверджується весь Закон і Пророки" (Мф 22, 37-40)

ЗВІДКИ БЕРУТЬСЯ ХВОРОБИ

%d0%bf%d1%81%d0%b8%d1%85%d0%be
Слава Ісусу Христу, дорогі наші брати і сестри, читачі нашого православого сайту церкви Святого Миколая  Бортничах.Сьогодні, в рубриці Запитання священнику, ми торкнемося теми хвороби в наступних питаннях:

• Звідки беруться хвороби?

• Чи можна вилікуватися, просячи про це Бога?

• У Біблії багато прикладів зцілень від невиліковних хвороб. Чи можливі в наш час такі зцілення, якщо людина розкаялася в гріхах?

«Звідки беруться хвороби?

І правда, звідки? Адже Бог створив світ благим, і неодноразово, описуючи створення світу, Біблія говорить: «І побачив Бог, що це добре». Хвороби хорошим явищем ніяк не назвеш, а значить, Бог їх не створив. Звідки ж вони з’явилися?

Першим згадує слово «хвороба» Сам Бог, коли описує Адаму і Єві про стан, в який привело світ порушення ними Божої заповіді.

Єві Бог сказав серед іншого: «В муках народжуватимеш дітей», а Адаму: «Проклята земля за тебе; Ти в скорботі будеш їсти від неї »(Бит.3,16-17).

Значить, це ми, люди, поклали початок низці ушкоджень створеного Богом світу, і одна з цих ушкоджень – виникнення скорбот і хвороб.

Ми продовжуємо грішити, процес пошкодження світу йде далі, хвороб з’являється все більше. Найбільш наочний приклад тому – поява СНІДу, яке співпало (і не випадково) з таким огидним явищем, як сексуальна революція 

Як не гірко усвідомлювати, але хвороби – результат людських гріхів. Процес цей триває, а значить, і наші з вами гріхи, цілком можливо, послужать сировиною для виникнення будь-яких нових хвороб. Наявний приклад сьогодення – коронавірус.

 – Чи можна вилікуватися, просячи про це Бога?

– Можна, якщо це буде Богу угодно. Коли ми про щось молимося (в тому числі і про зцілення), то повинні розуміти, що молитва – це не заклинання і не наказ, а прохання. Вона може бути виконана, а може і ні.

Крім цього, потрібно знати, що хворобу Бог подає, найчастіше, як сигнал для внутрішнього виправлення, і якщо ми хочемо отримати від Бога зцілення, то, перш за все, повинні подбати про очищення душі від гріхів покаянням.

І ще. Якщо ми сподіваємося на зцілення від Бога, це не означає, що можна нехтувати звичайними лікарськими засобами. Адже і перед їжею ми молимося, але ложку в рот все-таки самі відправляємо.

У тому випадку, коли ми зробили все, що від нас залежить, можна сподіватися, що Бог відгукнеться на наше прохання про зцілення і зробить те, що залежить від Нього.

 – У Біблії багато прикладів зцілень від невиліковних хвороб. Чи можливі в наш час такі зцілення, якщо людина розкаялася в гріхах?

– Так, можливі. Мені доводилося чути про це. Але щодо зцілення не можна торгуватися з Богом: мовляв, я покаявся, давай, мене зціляй. Бог зцілить коли і кого захоче! Бог добрий. Це означає, що подасть Він зцілення людині або не подасть – в будь-якому з цих випадків, Він діє найкращим для людини чином ».

Комментариев нет

Залишити повідомлення

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Напишіть нам

Зараз ми не на зв'язку. Але ви можете відправити нам повідомлення, або задати питання по електронній пошті, і ми зв'яжемося з вами.

Відправлення

Церква Святого Миколая в ж / м "Бортничі" Дарницького району у м. Києві.

Copyright © 2016-2018 Всі права захищені.

Сайт створено з благословення настоятеля храму протоієрея Віталія Матіящука.

При повному або частковому використанні матеріалів сайту, посилання на джерело: http://cerkvasm.kiev.ua обов'язкове.

Log in with your credentials

Forgot your details?