" А вам, хто слухає, Я кажу: Любіть своїх ворогів, добро робіть тим, хто ненавидить вас. Благословляйте тих, хто вас проклинає, і моліться за тих, хто кривду вам чинить". (Лк.6.27) ... ... "Полюби Господа Бога твого всім серцем твоїм, і всією душею твоєю, і всією думкою твоєю. Це є перша і найбільша заповідь. Друга ж подібна до неї: люби ближнього твого, як самого себе. На цих двох заповідях утверджується весь Закон і Пророки" (Мф 22, 37-40)

Значення хреста для дитини. Дитина часто хворіє – чому і що робити? ч. 3

kakoj_krestik_nuzhen_dlya_kresheniyaХрест – захист для душі і тіла

Про таїнство та про благословіння.

Окремо хочеться сказати про значення натільного хрестика в житті немовляти.

Нещодавно на прийомі був у мене один малюк, зовсім малесенький: йому два з половиною місяці. А причина звернення до лікаря така: дитина раптом почала кашляти. Причому кашель не дуже сильний. І коли принесли до мене цю крихітку, звернув на себе увагу той факт, що у дівчинки було рясне слизове виділення з носа. Тривоги за те, що у дитини є якась дуже сильна патологія, не було, але такий нежить мене відразу занепокоїв. Мамі було дано рекомендації: які трави треба дати дитині, як обробити ніс, але тут же я звернула увагу, що дитина без хреста.

У мами я запитала:

– Дитина хрещена?

Вона відповіла:

– Хрещена.

Питаю:

– А хреста чому не має?

Відповідає:

– А навіщо? Він у нас висить над ліжечком. Він їй заважає, вона перевертається, і він заважає …

Я пояснюю:

– Але ж хрест – це захист. Господь дав нам його, тому, що  Себе на хресті розіп’яв за гріхи наші. Заради чого? А заради того, щоб дати нам найпотужніший захист.

У зв’язку з цим хочеться нагадати батькам, що хрест Господній – це дуже потужний захист малюкові.

Діти на першому році дуже вразливі. З огляду на особливості більшості родин, де часті конфлікти між батьками і живуть поруч родичами, де мама і тато не моляться, де часом лихословлять, хочеться попередити батьків: в першу чергу страждає від усього цього ваша дитина. І Господь, що великою Своєю милістю, піклуючись в першу чергу про цю крихітку, дає малюкові видимий захист, але дорослі, батьки, чомусь цим нехтують. Швидше за все, це пов’язано з нерозумінням тієї великої милості, яку Господь дарує нам. Не позбавляйте дітей цього захисту!

Хотілося б увагу батьків звернути на необхідність хрестити дітей якомога раніше. Звичайно, це питання вирішувати перш за все вам, дорогі батьки. Але всім тим, що дав Господь нам по Своїй великій милості, для захисту нас і дітей наших, нехтувати не можна. Хрест повинен завжди бути на дитині. Мати повинна знати це. Саме їй Господь дарує великий дар – дитину. Саме вона, в першу чергу, захищає, опікується, годує цю дитину, спостерігає за ним.

Мені б хотілося нагадати, що мати (якщо вона з якоїсь причини не знала цього) протягом всього терміну вагітності повинна молитися. Їй необхідно якомога частіше вдаватися до Таїнства покаяння, очищаючи себе і покращуючи подальший стан свого майбутнього немовляти. Мати обов’язково повинна допомагати своєму чаду молитвою, тому що часом йому буває непросто. Мамі бажано якомога частіше носити свого малюка в храм, зустрічатися з батюшкою, частіше в бесіді з ним вирішувати різні питання, пов’язані з життям дитини. Тоді, напевно, багато проблем підуть на другий план і діти будуть хворіти набагато менше. А якщо і будуть хворіти, то набагато легше.

okonchanie

Комментариев нет

Залишити повідомлення

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Напишіть нам

Зараз ми не на зв'язку. Але ви можете відправити нам повідомлення, або задати питання по електронній пошті, і ми зв'яжемося з вами.

Відправлення

Церква Святого Миколая в ж / м "Бортничі" Дарницького району у м. Києві.

Copyright © 2016-2018 Всі права захищені.

Сайт створено з благословення настоятеля храму протоієрея Віталія Матіящука.

При повному або частковому використанні матеріалів сайту, посилання на джерело: http://cerkvasm.kiev.ua обов'язкове.

Log in with your credentials

Forgot your details?