" А вам, хто слухає, Я кажу: Любіть своїх ворогів, добро робіть тим, хто ненавидить вас. Благословляйте тих, хто вас проклинає, і моліться за тих, хто кривду вам чинить". (Лк.6.27) ... ... "Полюби Господа Бога твого всім серцем твоїм, і всією душею твоєю, і всією думкою твоєю. Це є перша і найбільша заповідь. Друга ж подібна до неї: люби ближнього твого, як самого себе. На цих двох заповідях утверджується весь Закон і Пророки" (Мф 22, 37-40)

Як треба правильно читати Біблію?

bibliyaДобрий день, дорогі наші відвідувачі!

Буває таке трапляється, коли у нас з’являється бажання прочитати Біблію. А саме, першу її частину – Старий Заповіт.

Але це зовсім не та книга, яку отак можна просто взяти  тут же почати читати. Старий Заповіт настільки складний і часто – жорстокий, що людина без спеціальної підготовки може просто не зрозуміти сенсу в описаних там подіях, і в викладених пророцтвах.

Так як же правильно читати Біблію, щоб зрозуміти її великий сенс?

─ Читання Біблії потрібно починати не з Старого завіту, а саме з книг Святого Євангелія ─ пише Ієромонах Іов (Гумер).
При читанні варто читати і тлумачення Святих та Богооткровенних отців Церкви, таких, як Іоанн Златоуст, Августин, Ієронім, Єфрем Сирин, Євфимій Зігабен та інших. Можна також користуватися працями таких відомих та визнаних фахівців, як єпископа Михаїла (Лузіна), Б. І. Гладкова
Лише після цього варто приступати до читання Діянь святих Апостолів і апостольських Послань. Тут також не варто нехтувати спеціальними коментарями, але уважно дивіться, щоб ці коментарі були написані святими отцями православної церкви.
Коли все це ви осилите, тоді вже можна перейти і до книг Старого Завіту. Якщо вивчати в такому порядку, то вам відкриється весь сенс прообразів та пророцтв цих книг. Саме тоді ви зрозумієте, що хотів сказати сам Господь Бог наш Ісус Христос цією фразою: «Досліджуйте Писання, бо ви думаєте, через нього мати життя вічне, а вони свідчать про Мене »(Ін.5: 39).
Таким чином, дотримуючись слів ієромонаха Іова, ми можемо найправильнішим чином прочитати Біблію, і зрозуміти її великий і вічний сенс!

На нашому сайті можна слухати Біблію аудіо онлайн безкоштовно. Також з правої сторони в сайдбарі є розділ “Читати Біблію”. Там ви зазначаєте, яку книгу з Біблії ви бажаєте читати та вказуєте главу та вірш і вам відкриється те, що ви шукаєте.

 

Комментариев нет

Залишити повідомлення

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Напишіть нам

Зараз ми не на зв'язку. Але ви можете відправити нам повідомлення, або задати питання по електронній пошті, і ми зв'яжемося з вами.

Відправлення

Церква Святого Миколая в ж / м "Бортничі" Дарницького району у м. Києві.

Copyright © 2016-2018 Всі права захищені.

Сайт створено з благословення настоятеля храму протоієрея Віталія Матіящука.

При повному або частковому використанні матеріалів сайту, посилання на джерело: http://cerkvasm.kiev.ua обов'язкове.

Log in with your credentials

Forgot your details?