" А вам, хто слухає, Я кажу: Любіть своїх ворогів, добро робіть тим, хто ненавидить вас. Благословляйте тих, хто вас проклинає, і моліться за тих, хто кривду вам чинить". (Лк.6.27) ... ... "Полюби Господа Бога твого всім серцем твоїм, і всією душею твоєю, і всією думкою твоєю. Це є перша і найбільша заповідь. Друга ж подібна до неї: люби ближнього твого, як самого себе. На цих двох заповідях утверджується весь Закон і Пророки" (Мф 22, 37-40)

Християнське виховання дітей – яка мета?

hrystyianske-vyhovaieЩо має на меті виховання дитини в християнських цінностях? З чого саме воно складається? Що відбувається коли ми віддаємо перевагу тілесним радостям, а забуваємо про духовність, про свою душу?

Відповідає священник.

Дітей ми виховуємо в християнських традиціях з метою, щоб дитина прийшла до Бога нашого – Ісуса Хреста. Наша мета допомогти дитині стати повноцінним християнином, бо вони він вже буде добре розбиратися в різних питаннях, він повинен асоціювати себе, як православного християнина і розуміти, що це є дар Божий, що таке життя є саме тим, яке йому потрібно.

В основу всього важливо поставити Дух. Саме дух годує і живіть наші душі, а вже через розвинену душу міняється і наше тіло. Але, коли відбувається все навпаки і тілесні забаганки беруть верх над душею, то і негативно викривлюється сама людська природа.

І біда втому, що людина не отримує істинного щастя. Душі сумно і боляче, а тому вона кидається по сторонах і, як в Святому Письмі сказано: «Яка користь людині, що здобуде весь світ, але занапастить?» (Лк 9:25.).

Це має місце, коли людина міняє своє свою організацію, яка закладено Богом. Тоді людина живе не притаманним їй життям.

Таке життя можна назвати болісним, оскільки людина не має радості духу, у неї починаються депресії, а інколи ще і трагедії трапляються.

Це при бажанні можна спостерігати досить часто і навіть у людей, які на перший погляд нібито в «шоколаді» – коли є і освіта, і гарні доходи і родина і все наче є, але вони скрізь відчувають духовну обділеність і неповноцінність, сум в душі.

 Людина так влаштована Богом, щоб на першому місці у неї було духовне, оскільки Бог створив нас за своїм образом та подобою.

Саме тому, виховання дитини, як християнина це формування буття саме в духовному сенсі, радості душевній. Саме коли в людини в душі радість і любов, вона відчуває себе щасливою і їй по суті не так вже і багато потрібно.

 А з іншого боку – коли на душі сумно і погано, то вже ніщо не радує.

Тому, як висновок треба сказати, що через уміння догодити Богу, нести радість Богу своїм християнським життям, так само, як несе радість маленька дитина своїм батькам, ми вчимося бути справжніми християнами, а це і є християнське виховання.

okonchanie-21

Комментариев нет

Залишити повідомлення

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Напишіть нам

Зараз ми не на зв'язку. Але ви можете відправити нам повідомлення, або задати питання по електронній пошті, і ми зв'яжемося з вами.

Відправлення

Церква Святого Миколая в ж / м "Бортничі" Дарницького району у м. Києві.

Copyright © 2016-2018 Всі права захищені.

Сайт створено з благословення настоятеля храму протоієрея Віталія Матіящука.

При повному або частковому використанні матеріалів сайту, посилання на джерело: http://cerkvasm.kiev.ua обов'язкове.

Log in with your credentials

Forgot your details?