" А вам, хто слухає, Я кажу: Любіть своїх ворогів, добро робіть тим, хто ненавидить вас. Благословляйте тих, хто вас проклинає, і моліться за тих, хто кривду вам чинить". (Лк.6.27) ... ... "Полюби Господа Бога твого всім серцем твоїм, і всією душею твоєю, і всією думкою твоєю. Це є перша і найбільша заповідь. Друга ж подібна до неї: люби ближнього твого, як самого себе. На цих двох заповідях утверджується весь Закон і Пророки" (Мф 22, 37-40)

ВІДМОВКИ ВІДВІДАТИ ХРАМ

Слава Ісусу Христу, дорогі наші читачі.

Коли запитуєш людину : “Чому ти не в церкві?”. І ось що можна почути:

              Одяг

«Я хочу йти в храм, але не можу. Мені немає в чому, – вигукує дехто, – як я можу піти в такому мотлоху »? Іншими словами, якби у тебе був би гарний і модний наряд, ти б пішла. Але в такому в  ипадку ти йдеш не заради Бога, а заради свого одягу, щоб похизуватися ним. Але де ж ти чула, що в Євангелії Христос каже про те, що потрібно вбратися в красиві і модні наряди, щоб піти до церкви? Не одяг побачить Христос, а твій настрій, твою готовність молитися і служити Йому. Який би старий не був одяг, він не повинен перешкоджати тобі йти в храм.

Тебе хвилює, що скажуть люди? Розберися, про що ти дбаєш перед дверима храму: про людське чи про Боже? Хіба не бачать тебе парафіяни поза храмом і не знають, є у тебе наряди чи ні? А ще подумай так: якби у тебе взагалі не було гарного одягу, ти змирилася б і ходила, не звертаючи уваги на пересуди і зауваження людей. Так само йди і до Бога і матимеш нагороду від Нього.

• Церковні служителі

Є й такі, хто не ходить до церкви, тому що їм не подобаються священики, дяки, читці, співаки і парафіяни. Але, дорогий, для чого ти приходиш до храму? Щоб на людей подивитися чи Богу помолитися? Гарні чи погані інші – це не твоя справа. Твоя задача бачити власні гріхи, щоб отримати прощення від Бога.

А священиків, друже мій, погані вони чи хороші, буде Судити Бог. Але навіть якщо вони й погані, вони – слуги Божі і Виконавці Таїнств. Вони поставлені Богом, щоб надавати прощення, освячення і благословення. Якщо цар закликає тебе в палати, щоб дати те, що ти хочеш, відмовишся ти прийти тільки тому, що розпорядник палацу недостатньо хороший? Ти ходиш, шановний, не заради священика і не заради дячка, а заради Христа, щоб отримати те, що дасть тобі Бог через священика. Роза, чи тримає її рука невинної дитини чи злочинна рука вбивці, виділяє той же аромат. І благодать, яка викладається тобі доброчесним священиком або негідним, виходить прямо від Христа, Який і є наш тайноводитель.

• Скорбота

Ще кажуть так: «Я втратив будь-яку надію, нічого мені робити в церкві. Та й навіщо я піду туди після того, як втратив і дитину, чи  дружину »? І людина місяці і роки не ходить до церкви.

А куди ж ще тобі піти? Звичайно, якби тебе покликали на весілля або на торжество з танцями і застіллям, у тебе було б повне право відмовитися. Але мова йде про те, щоб ти прийшов до Божого дому. Тут вступиш в спілкування зі своїм Спасителем. Тут отримаєш розраду. Тут почуєш з Євангелія і проповіді, що близька тобі людина не померла, але жива. Вона  зараз в іншому, кращому світі.

У храмі ти можеш проявити піклування про рідну тобі людину, яка вже перейшла в життя вічне. Чи знаєш, яку допомогу і полегшення сам отримаєш і його душі принесеш поминанням за Божественною літургією? Під час вигуку священика: «Твоя від Твоїх», скажи: «Господи, упокой душу його»! Велике полегшення отримає він від цього.

• Життєва суєта

«Звідки у мене вільний час? – вигукує домогосподарка. – Потрібно і будинок прибрати і обід приготувати ». Відмінно! Во славу живота зневажаєш Церквою! Але хто ж змушує тебе кинути домашні справи? У доброї господині все готово ще напередодні ввечері. Не залишай на завтра те, що можна зробити сьогодні. Той же, хто розуміє необхідність відвідування церкви, не тільки з домашньою роботою справляється, але встигає зробити ще й безліч інших справ.

Чоловіки теж вторять: «Хто ж каже, що церква це погано? Але коли займатися своїми справами? »Це вони кажуть, маючи на увазі аж ніяк не першорядні свої обов’язки. На неділю залишають всі дрібниці: листування і походи по магазинах. На той же день плануються подорожі, призначають зустрічі і, взагалі, все, що не встигли зробити за тиждень.

Дорог наші брати і сестри ! Невже вам  недостатньо було цілого тижня, щоб впоратися з буденною рутиною? Запам’ятай: гроші, зароблені в неділю, це вогонь, який пожере і інші. Скільки хочеш працюй, але дасть тобі Бог стільки, скільки вважатиме за потрібне.

Крім того, неділя – це день Божий, який ти повинен присвятити Йому. Найголовніша твоя праця в цей день – піти до церкви, помолитися, почути Слово Боже. І, звичайно, всією сім’єю. Підкреслюю: всією родиною. Адже якщо діти не звикнуть до храму маленькими, вони не зайдуть в нього і великими.

У неділю слід подбати про свою душу. Хіба людина не двускладова? Хіба немає у неї крім тіла ще і душі? І хіба душа не більше? Хіба не треба було б більше число днів піклуватися про душу і тільки один день про тіло? Але Бог шість днів визначив нам для потреб тіла і тільки один для душі. А ми і цим днем ​​нехтуємо!

Комментариев нет

Залишити повідомлення

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Напишіть нам

Зараз ми не на зв'язку. Але ви можете відправити нам повідомлення, або задати питання по електронній пошті, і ми зв'яжемося з вами.

Відправлення

Церква Святого Миколая в ж / м "Бортничі" Дарницького району у м. Києві.

Copyright © 2016-2018 Всі права захищені.

Сайт створено з благословення настоятеля храму протоієрея Віталія Матіящука.

При повному або частковому використанні матеріалів сайту, посилання на джерело: http://cerkvasm.kiev.ua обов'язкове.

Log in with your credentials

Forgot your details?