" А вам, хто слухає, Я кажу: Любіть своїх ворогів, добро робіть тим, хто ненавидить вас. Благословляйте тих, хто вас проклинає, і моліться за тих, хто кривду вам чинить". (Лк.6.27) ... ... "Полюби Господа Бога твого всім серцем твоїм, і всією душею твоєю, і всією думкою твоєю. Це є перша і найбільша заповідь. Друга ж подібна до неї: люби ближнього твого, як самого себе. На цих двох заповідях утверджується весь Закон і Пророки" (Мф 22, 37-40)

ВЧІТЬСЯ МОЛИТИСЯ

Девочка в храмеСлава Ісусу Христу, дорогі наші читачі. Сьогодні поговоримо про різні молитви. Молитися Богу можна завжди і скрізь. Немає такого місця, де нас не бачить і не чує Господь. Але особливо добре молитися в храмі або будинку перед іконою. Важливо для домашньої молитви запалити лампадку або свічку. Найголовніше ж, приступаючи до молитви, запитай себе, а бажана чи твоя молитва Богу, коли ти напередодні кого-небудь образив і не вибачився? Коли в кімнаті не прибрана постіль і всюди розкидані іграшки? Приємна чи Богу така молитва, коли вона вимовляється без уваги, поспішно, аби скоріше все сказати і побігти кудись? Чи прийме Господь наші прохання і благання, якщо ми стоїмо перед Ним недбало, випнувши живіт, або почухуючись.

Якщо ж ти відповів на всі питання “ні”, і знаєш що таке добре і що таке погано, то давай вчитися молитві. Які бувають молитви і що вони означають?
                                     МОЛИТВА  І  ПОКЛОНИ
Господь завжди біля нас, тому що Він всюди, і завжди нас бачить.
Коли ми молимося, ми особливо близькі до Нього. Під час молитви ми стоїмо прямо перед Богом, говоримо Йому і Він нас слухає. Тому, молячись, ми частіше хрестимося і вклоняємося Богу. Коли ми і наші близькі здорові і благополучні, то ми прославляємо і дякуємо Богові в наших молитвах. Такі молитви називаються хвалебними і подячними. Якщо з нами трапляється нещастя, ми просимо у Бога допомоги. Такі молитви називаються прохальними. А якщо ми зробимо поганий вчинок, ми повинні просити у Бога прощення – каятися. Ці молитви звуться покаянні.

Під час молитви ми робимо поклони. Іноді поклони бувають низькі – поясні й земні, коли ми стаємо на коліна і головою торкаємося землі.

Таким чином, ми надаємо Богу своє шанування.
                                              СПІЛЬНА  МОЛИТВА
Молитися Богу можна скрізь, тому що Бог всюди нас бачить і чує. Господь любить коли ми до Нього звертаємося в молитві, особливо якщо ми молимося разом з іншими. Спаситель наш обіцяв, що якщо двоє зберуться разом просити про що-небудь, то така молитва буде почута. Тому люди і збираються для молитви разом і навіть будують для цього спеціальні будинки-церкви, або храми.

За своєю будовою храми відрізняються від звичайних будинків. Замість даху купол, або кілька куполів, на кожному куполі хрест, щоб всі знали, що храм присвячений Богу. Коли ми приходимо в храм, ми повинні вести себе гідно, не забувати про те, що храм – це дім Божий. Збираючись піти в гості, ми намагаємося привести себе в порядок – бути красивими і акуратними. Те ж треба робити, коли ми йдемо до церкви.
Входячи в храм, потрібно заспокоїтися; привести в порядок думки і почуття, не думати ні про що стороннє і ні на кого не гніватися.

             ВО ІМ”Я ОТЦЯ, І СИНА, І СВЯТОГО ДУХА. АМІНЬ
Цю коротеньку, але дуже важливу молитву, віруючі вимовляють, коли осяяли себе хресним знаменням.

Яка чудова молитва! Нею молимося в ім’я, на славу Пресвятої Трійці.

Всяку справу потрібно робити на славу Господа, але як?

Перед початком молитви промов цю молитву від щирого серця, осіняючи себе хрестом. І обов’язково закінчи словом АМІНЬ, що означає істинно так, суща правда.

Хто так молиться, тому Бог допоможе. Чи належить почати навчання, або прибрати свою кімнату, або йти гуляти. А коли перший раз так помолитися? Коли лежимо ще в ліжку і тільки-тільки прокинулися. Трохи відкрили очі, негайно осіняємо себе хресним знаменням і закликаємо ім’я Бога Трійці. Чи не забудеш вранці цієї молитви – і весь день Господь буде з тобою.
                             ГОСПОДИ  ПОМИЛУЙ !
Цю молитву потрібно вимовляти щоразу, як тільки захочемо у Господа просити вибачення. А вибачення у Нього просимо, якщо згрішимо. Грішимо ж ми дуже часто. Трохи тільки не послухаєш батьків, завередувала, відразу ж слід схаменутися і виправитися: Господи, помилуй!

Образить хто тебе з однолітків, і в цьому випадку не будемо ображатися, битися, дутися, відповідати грубістю, але скажімо в своєму серці: Господи, помилуй!

Тоді Господь побачить наше покаяння – і нас від гіршого до кращого змінить, справи наші виправить і всіх з нами примирить. І це за коротке і щире зітхання: Господи помилуй!
                                 ГОСПОДИ  БЛАГОСЛОВИ !
Ця коротку молитву навіть не потрібно заучувати напам’ять, так вона проста.

Чому ж вона така важлива? А тому, що з її допомогою діти ніколи не зроблять нічого поганого. А як це? А ось так. Захотів ти що-небудь створити, припустимо взяти без попиту цукерку або печиво. Чи зможеш ти перед цим сказати Господи благослови?

Ні, не зможеш. А раз не вимовляється молитва, то і не бери: значить Господь не велить. Прийшла тобі  думка поділитися кольоровими олівцями або фломастерами з твоїм другом, з яким ви разом малюєте в школі або вдома. Вимовляється молитва? Дуже навіть! Відразу сказали! Значить Бог благословляє ділитися, надалі так і роби.
                                                 СЛАВА БОГУ!
Чому цією молитвою треба молитися? Тому що Сам Спаситель в Євангелії говорить: «хто шанує Мене прославлю». Якщо бажаєш, щоб Господь тебе простив, ввів в Рай, самі  платіть Йому на землі відповідну: честь і поклоніння, і славу. Коли ж молитися цією молитвою? Завжди, і зараз зрозумієш чому. Захворіла у тебе голова, піднявся жар, ти не сумнівайся, говори: Слава Богу! – і незабаром все пройде, Господь тебе зцілить Воістину Слава Богу!

Чи ж втратив улюблену річ, скажи Господи, слава Тобі. Допоможи мені знайти її, якщо це мені корисно, і Бог виконає твоє прохання. Знову: Слава Богу! Довго не повертається, додому мама; вже темно, страшно і раптом двері відкриваються. Яка радість! Не забудь тоді сказати: Слава Богу! Отримав в школі хорошу оцінку, відразу молися: Слава Богу! Хвалять тебе дорослі за слухняність, за вміння читати і малювати – голосно говори, щоб всі чули: Слава Богу! Собі нічого не приписуй, за все дякуй Небесного Отця, і Він примножить Свої дари.

Комментариев нет

Залишити повідомлення

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Напишіть нам

Зараз ми не на зв'язку. Але ви можете відправити нам повідомлення, або задати питання по електронній пошті, і ми зв'яжемося з вами.

Відправлення

Церква Святого Миколая в ж / м "Бортничі" Дарницького району у м. Києві.

Copyright © 2016-2018 Всі права захищені.

Сайт створено з благословення настоятеля храму протоієрея Віталія Матіящука.

При повному або частковому використанні матеріалів сайту, посилання на джерело: http://cerkvasm.kiev.ua обов'язкове.

Log in with your credentials

Forgot your details?