" А вам, хто слухає, Я кажу: Любіть своїх ворогів, добро робіть тим, хто ненавидить вас. Благословляйте тих, хто вас проклинає, і моліться за тих, хто кривду вам чинить". (Лк.6.27) ... ... "Полюби Господа Бога твого всім серцем твоїм, і всією душею твоєю, і всією думкою твоєю. Це є перша і найбільша заповідь. Друга ж подібна до неї: люби ближнього твого, як самого себе. На цих двох заповідях утверджується весь Закон і Пророки" (Мф 22, 37-40)

УРОК СКУПИМ

СребролюбиеСлава Ісусу Христу, дорогі брати і сестри, читачі нашого православного сайту церкви Святого Миколая в Бортничах. Погворимо сьогодні про довіру Богу та скупість людську. Без довіри Богу неможливо порятунок людини. Жодна справа не буде досконалою і благою, якщо ми не почнемо її без Божого благословення, без розташування нашої душі повністю довіритися Всесильному Творцю

Власне і щастя-то людське можливо лише тоді, коли людина довіряє Богу. Постійні турботи і занепокоєння важким тягарем лягають на розум і серце людини. Втрачається серцева простота, відкритість до людей, бажання радіти і радувати інших, допомагати ближнім. Особливо, коли ми починаємо занадто піклуватися про майбутнє. А скільки нам відмірено часу життя на цій землі відомо лише Богу. І чи варто так сильно терзати себе зайвими думками, зберігати собі багатства на майбутнє, якщо ми не знаємо, чи  доживемо  до завтрашнього дня. У всьому повинна бути золота, благословенна середина.

        Бачення святого Нифонта
Одного разу святий Нифонт удостоївся стати свідком такого випадку. Він побачив чоловіка, за яким слідом йшло багато жебраків. Але той не звертав на них ніякої уваги. Тоді святому Нифонту з’явився Ангел цієї людину, і сказав: «Ця людина має велике багатство. Але його душа так очорнена скупістю, що він готовий повіситись за копійку. Грошолюбство зробило серце цієї людини дуже жорстоким. Б’є він і рабів своїх, морить голодом,  не одягає і непосильні роботи накладає ».
Невже совість цього багатія зовсім заснула?  На це святий Ангел відповідав Нифонту: «Приходить до нього темний біс, бентежачи його і кажучи:« Ось ти постарієш і в хворобу впадеш; тому не давай маєтку свого нікому; інакше, коли в нужді будеш, тоді почнеш каятися і говорити: «Даремно я роздав майно своє бідним!» Але вже пізно буде ».

Так серце цієї людини постійно зваблялось думками, які вкладав йому біс. І будучи затьмарений бісом, він був не в змозі милувати жебраків.

УРОК СКУПИМ :

Дуже часто диявол вкладає в серце людині думки, що потрібно зберігати собі багатства на випадок старості або хвороби. І відвертає очі від людини , яка просить, немічної братії Христової.
Як залишити скупість? Потрібно пам’ятати ту істину, що гроші в старості і хворобї не допоможуть, якщо людина живе без Бога в душі і не просить Його всесильної допомоги.

А щоб переконатися у вірності сказаного, послухайте, що сталося в кінці життя того немилостивого чолвіка, про якого говорив Ангел з Нифонтом. Той багатий скупий незабаром захворів тяжкою недугою. І хвороба ця була дуже жорстока. Все своє багатство він витратив на лікування. Але нічого не принесло навіть легкого полегшення, а лише посилило недугу. Багато днів мучився нещасний від важкого захворювання. І так помер душею і тілом, не залишивши після себе жодного діла милосердя і жалю до жебраків …

Комментариев нет

Залишити повідомлення

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Напишіть нам

Зараз ми не на зв'язку. Але ви можете відправити нам повідомлення, або задати питання по електронній пошті, і ми зв'яжемося з вами.

Відправлення

Церква Святого Миколая в ж / м "Бортничі" Дарницького району у м. Києві.

Copyright © 2016-2018 Всі права захищені.

Сайт створено з благословення настоятеля храму протоієрея Віталія Матіящука.

При повному або частковому використанні матеріалів сайту, посилання на джерело: http://cerkvasm.kiev.ua обов'язкове.

Log in with your credentials

Forgot your details?