" А вам, хто слухає, Я кажу: Любіть своїх ворогів, добро робіть тим, хто ненавидить вас. Благословляйте тих, хто вас проклинає, і моліться за тих, хто кривду вам чинить". (Лк.6.27) ... ... "Полюби Господа Бога твого всім серцем твоїм, і всією душею твоєю, і всією думкою твоєю. Це є перша і найбільша заповідь. Друга ж подібна до неї: люби ближнього твого, як самого себе. На цих двох заповідях утверджується весь Закон і Пророки" (Мф 22, 37-40)

Свято вознесіння Господнього

свято вознесіння9 червня 2016 року кожний християнин з хвилюванням і радістю зустрічатиме свято Вознесіння Господнього.

Запрошуємо до нашого храму Св.Миколая Чудовторця в Бортничах на Святкову Літургію на честь Вознесіння Господнього

 

             Дорогі брати і сестри!

Завтра кожний християнин з хвилюванням і радістю зустрічатиме свято Вознесіння Господнього. Це одне з центральних свят усього християнського світу. Для віруючого християнина Вознесіння Ісуса на небо є надзвичайно важливою і радісною подією.

Вознесіння Ісуса є одним з величних плодів воскресіння, який потверджує ту правду, що своїм Воскресінням Христос справді визволив всіх людей з неволі гріха і відчинив двері раю, відновив нам дорогу до Царства Небесного прощенням гріхів.

Царство Небесне, колись закрите для нас, тепер відчинено і підготовлено для людини. Бог дає нам життя і дає його з надлишком, дає його даром в нагороду за нашу віру. Він дає вічне життя!
За 40 днів після Воскресіння Господь наш Ісус Христос багато разів з’являвся апостолам, вчив їх, а на 40–й день, вони всі прийшли на Єлеонську гору і Він останній раз розмовляв з ними. Потім Спаситель благословив їх і став підноситися на небо, і хмара приховала Його від очей апостолів.

Святий євангеліст Лука повідомляє, що учні котрі були присутні при Вознесінні Господа радісними повернулися до Єрусалиму (Лк. 24, 51-52). Чим же була викликана їхня радість?

Основою для цієї радості була любов апостолів до Христа Спасителя і тверда віра в Його обітницю. Вознесіння Господнє свідчило про те, що Він від Бога прийшов і до Бога відходить і нас співвознесе до престолу Небесного Царства. Раділи святі апостоли, тому що вірили, що Ісус Христос не залишить їх сиротами, зішле їм Утішителя, Святого Духа, і невидимо перебуде з ними. Раділи святі апостоли і в передчутті благодатної вічності, бо Господь сказав що йде приготувати їм місце, щоб взяти їх туди, де Сам буде перебувати. Вознесіння Спасителя, подібно Його смерті та Воскресінню, входило в Божественний план нашого спасіння.

свято вознесіння

Господь наш Ісус Христос видимо і урочисто зійшов на небо, щоб відкрити шлях невидимій благодатній дії Святого Духа, бо всі особи Святої Тройці приймають участь у нашому спасінні. Діло відкуплення людства було звершене Ісусом Христом, а діло благодатного освячення належало звершити Святому Духові.

Не тільки святі апостоли, але й кожний віруючий і люблячий Бога, в день Вознесіння Господнього, відчуватиме велику радість, так як все, що сказав Ісус Христос Своїм учням, розповсюджується на всіх хто Його любить. Господь не залишив нас Він завжди там де збираються двоє чи троє в Його ім’я.

Від серця починає свій шлях людина до Бога. На небеса Господь зійшов не для того, щоб піти від людей, а для того, щоб наблизитися до кожної віруючої людини. Він перебував з апостолами під час їх проповіді, із мучениками під час їх страждань, і вони відчували Його допомогу. Він з усіма, хто Його любить і виконує Його заповіді.

Вознесіння, це свято не стільки прощання з Христом у тілі, скільки зустрічі із Ним як вічним Главою Церкви, який і в цю мить, і завжди присутній в ній у Святих Тайнах. Присутній невидимо для нас, але відчутно для наших з вами сердець. Він, Господь і Бог, наповнює наше життя тим сенсом.

Дорогі браття і сестри, молімося до нашого Спасителя, щоб Він зіслав на нас щедрі дари Святого Духа та зміцнив нашу віру. Нехай Господь перебуває з нами усіма завжди, нині, повсякчас і на віки віків. Амінь.

Комментариев нет

Залишити повідомлення

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Напишіть нам

Зараз ми не на зв'язку. Але ви можете відправити нам повідомлення, або задати питання по електронній пошті, і ми зв'яжемося з вами.

Відправлення

Церква Святого Миколая в ж / м "Бортничі" Дарницького району у м. Києві.

Copyright © 2016-2018 Всі права захищені.

Сайт створено з благословення настоятеля храму протоієрея Віталія Матіящука.

При повному або частковому використанні матеріалів сайту, посилання на джерело: http://cerkvasm.kiev.ua обов'язкове.

Log in with your credentials

Forgot your details?