" А вам, хто слухає, Я кажу: Любіть своїх ворогів, добро робіть тим, хто ненавидить вас. Благословляйте тих, хто вас проклинає, і моліться за тих, хто кривду вам чинить". (Лк.6.27) ... ... "Полюби Господа Бога твого всім серцем твоїм, і всією душею твоєю, і всією думкою твоєю. Це є перша і найбільша заповідь. Друга ж подібна до неї: люби ближнього твого, як самого себе. На цих двох заповідях утверджується весь Закон і Пророки" (Мф 22, 37-40)

Сповідь

tainstvo_ispovediДорогі відвідувачі нашого православного сайту!

Більшість з Вас напевно безліч разів сповідалися в храмі. Але, думається, не всі до кінця розуміють мету Таїнства сповіді.
Тому, дуже хотілося б Вас попросити до кінця прочитати цю пізнавальну і надзвичайно корисну статтю 🙂

Кілька слів про Таїнство Сповіді:

Покаяння (або сповідь) – це одне з Таїнств Православної Церкви. В цьому Таїнстві Бог прощає людині гріхи, в яких той щиро розкаявся і сповідував їх священику.
Священик при цьому – тільки свідок. Але і на нього покладається велика відповідальність. В Євангелії від Іоанна розповідається, як Христос, провіщаючи апостолам обдарування Святого Духа, сказав їм: «Кому відпустите гріхи, тому простяться; на кому залишите, на тому залишаться “У православ’ї відпущення гріхів відбувається при читанні особливої дозвільної молитви з накриванням голови кається єпитрахиллю -. особливим предметом облачення священика, який символізує благодать Божу.

А тепер копнем глибше.
Руське слово “покаяння” – це приблизний переклад грецького “метанойя”, яке переводиться дослівно ” змінити розум», « поміняти думки”.
Тобто, мова вже йде не про те, що було колись, а більше про те, що має бути в майбутньому. Про зміну погляду на майбутнє, про те, як ти намагаєшься жити після сповіді, відкинувши гріховні думки і гріховні діяння, про те, як змінити все своє гріховне життя

Своєрідну «сповідь» приймав у іудеїв Іоанн Предтеча, коли по-слов’янськи – омивав їх в річці Йордан.
Хреститель вже тоді застерігав від формальної обрядової сповіді.
Він вимагав: “Принесіть гідний плід покаяння!”

На початку, коли церква Христова тільки створювалася християни сповідалися перед усіма публічно. Все було відкрито і розкриття гріхів і покаяння і спільна молитва за тих, хто каявся. І гріхи кожного люди в храмі сприймали, як ніби ними самими вчинені.
За церковними правилами сповідають гріхи всі, кому вже виповнилося сім років і старші.

Не забороненно сповідати гріхи будь – де, але за загальним правилом, все це проводиться в церкві на вечірній на передодні Літургії, або під час її, або в інший час, який визначить священник.

Приймають сповідь лише священники, оскільки вони мають владу прощати гріхи, яка передається їм при висвяченні через Святого Духа. Все це їде ще від самого Ісуса Хреста. На священнику лежить обов’язок зберігати в тайні те, що він дізнався на сповіді.

Щоб відчувати себе живим членом Церкви Христової потрібно сповідатися раз в два – три тижні, або, хоча б раз на місяць!

Комментариев нет

Залишити повідомлення

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Напишіть нам

Зараз ми не на зв'язку. Але ви можете відправити нам повідомлення, або задати питання по електронній пошті, і ми зв'яжемося з вами.

Відправлення

Церква Святого Миколая в ж / м "Бортничі" Дарницького району у м. Києві.

Copyright © 2016-2018 Всі права захищені.

Сайт створено з благословення настоятеля храму протоієрея Віталія Матіящука.

При повному або частковому використанні матеріалів сайту, посилання на джерело: http://cerkvasm.kiev.ua обов'язкове.

Log in with your credentials

Forgot your details?