" А вам, хто слухає, Я кажу: Любіть своїх ворогів, добро робіть тим, хто ненавидить вас. Благословляйте тих, хто вас проклинає, і моліться за тих, хто кривду вам чинить". (Лк.6.27) ... ... "Полюби Господа Бога твого всім серцем твоїм, і всією душею твоєю, і всією думкою твоєю. Це є перша і найбільша заповідь. Друга ж подібна до неї: люби ближнього твого, як самого себе. На цих двох заповідях утверджується весь Закон і Пророки" (Мф 22, 37-40)

Про свято Введення у храм Пресвятої Богородиці

01Про зв’язок історії свята та адаптація до сучасності

Слава Ісусу Христу, дорогі!

Час дуже швидко летить. Вже через кілька днів 4 грудня Українська Православна Церква відзначатиме Введення у храм Пресвятої Богородиці. Це свято нагадує нам про те, як Пречиста Діва Марія дитиною була віддана до Єрусалимського Храму на службу Господу.

Маленькій Марії довелось розлучитись з рідними батьками. Розлука була нелегкою як для батьків, так і для дівчинки. Та Марія “вибрала кращу частку” (Як. 10, 42)

Пізніше Господь стократно нагородить її за це – подарує їй найбіль­шу гідність – стати матір’ю Сина Божого, а також скарбом надзвичайних ласк і дарів Святого Духа.

Дуже нелегка річ — віддати цілком своє життя для Господа Бога. Знаючи людську слабку природі і неміч, Ісус Христос дав для всіх Свої Євангельські поради: “Якщо хочеш бути досконалим, піди, продай, що маєш, дай бідним, і будеш мати скарб на небі; потім приходь і йди за Мною” (Мф. 19, 21).

Слідуючи цій пораді, багато людей за прикладом маленької Марії віддаються на виключне служі­ння для Господа Бога, перебувають у молитві, чим приносять велику користь людству.

Однак,як ми всі розуміємо, все людство не може піти до монастирів або стати священниками. Служити Богові – це робити милосердя та добрі справи кожен на своєму місці в державі і суспільстві.

І простий робітник, і високий державний посадовець мають пам’ятати, що красти гроші, обманювати та наживатись на чужій біді недопустимо.

Особливо нашим керівникам України не слід забувати, що ми усі тут маємо через служінні Богові здобути Царство Небесне.

За вкрадені гроші в сиріт та нужденних вони в пеклі не поставлять собі кондиціонер, а ще тут на землі отримають прокляття за свої недобрі справи.

введення в храм пресвятої богородиці

І прокляті будуть до 4 коліна. Так само як і Боже благословіння для достойних, які чинять по християнськи, йде до 7 покоління. Тому ті люди які роблять гріх мають покаятись, особливо в піст який підводить до Святого Різдва.

Божого благословіння на добрі справи всім нам, дорогі!

Комментариев нет

Залишити повідомлення

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Напишіть нам

Зараз ми не на зв'язку. Але ви можете відправити нам повідомлення, або задати питання по електронній пошті, і ми зв'яжемося з вами.

Відправлення

Церква Святого Миколая в ж / м "Бортничі" Дарницького району у м. Києві.

Copyright © 2016-2018 Всі права захищені.

Сайт створено з благословення настоятеля храму протоієрея Віталія Матіящука.

При повному або частковому використанні матеріалів сайту, посилання на джерело: http://cerkvasm.kiev.ua обов'язкове.

Log in with your credentials

Forgot your details?