" А вам, хто слухає, Я кажу: Любіть своїх ворогів, добро робіть тим, хто ненавидить вас. Благословляйте тих, хто вас проклинає, і моліться за тих, хто кривду вам чинить". (Лк.6.27) ... ... "Полюби Господа Бога твого всім серцем твоїм, і всією душею твоєю, і всією думкою твоєю. Це є перша і найбільша заповідь. Друга ж подібна до неї: люби ближнього твого, як самого себе. На цих двох заповідях утверджується весь Закон і Пророки" (Мф 22, 37-40)

Про стосунки між хлопцем і дівчиною

Добрий день, дорогі відвідувачі православного сайту парафії Святого Миколая в Бортничах!

Православні відношення між хлопцем і дівчиною – бувають досить складними. Крім того, що потрібно зберігати цнотливість, також потрібно виростити і любов.

Один з наших відвідувачів поставив наступне питання:

« Привіт! У мене є дівчина. Ми гуляли, нам шалено подобалося знаходиться поруч один з одним, а зараз почуття почали згасати. Ми разом майже рік, але вже було багато сварок. Я ревнивий і за це себе не люблю, душа болить, а буває я взагалі нічого не відчуваю: ні закоханості, ні любові, ні жалості, ні співчуття. Моя віра ослабла, я не розумію, що зі мною відбувається, дуже потребую допомоги.

По життю я постійно сумую, але я не хочу сумувати. Я хочу сумувати тільки тоді, коли співчуваю кому-то, коли друг мій в сумі або дівчина, або хтось ще.

Я сумував про те, раптом я почну думати про інших дівчат, а тепер це сталося.

Мабуть я жахлива людина, розумію, що мені всього 15 років, але я не хочу бути таким, як багато хто з тих, що не думають не про що. Я б радий не засмучуватися, але я дуже хочу полюбити свою дівчину, хочу допомагати їй робити добро, хочу полюбити без ревнощів і брехні. Я б берег цю любов, принаймні намагався б, але боюся, а раптом це нам не судилося, і Богу не угодно, щоб ми були разом?”

Відповідає священик:

“Насправді, вам потрібно:

1) Покластися на волю Божу, додавати до свого прохання слова : “Нехай буде, Господи, на все-Твоя свята воля”.

2) Намагатися наблизитися до Бога через молитву і Святі Таїнства: сповідь і причастя, так як тільки з Богом можна знайти хороші якості, справжню любов і позбавиться від своїх поганих якостей.

3) Коли прийдете на сповідь до священика, попросіть, щоб він вас благословив 40 днів читати акафіст до святої Блаженної Матрони. Цього буде достатньо.

Я поділюся своїм досвідом. Коли я вчився в Духовній Семінарії, мені дуже сподобалася дівчина, яка вчилася на регентському відділенні Духовного Училища. Але я не поспішав зробити їй пропозицію щоб дружити, зустрічатися. Я близько року майже кожен день читав кафізму з Псалтирі і просив Бога, якщо Йому завгодно, щоб ми були разом.

Господь сподобив, тепер це моя дружина. Ми живемо 7 років сімейним життям, і я весь час дякую Богу за те, що ми разом. Так само я переконався в тому, що чим ближче ми наближаємося до Бога, тим міцніше ми любимо один одного.

Мир Вам і Боже благословення!»

molodi

<<< Головна                                                                           Питання священику >>>

Комментариев нет

Залишити повідомлення

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Напишіть нам

Зараз ми не на зв'язку. Але ви можете відправити нам повідомлення, або задати питання по електронній пошті, і ми зв'яжемося з вами.

Відправлення

Церква Святого Миколая в ж / м "Бортничі" Дарницького району у м. Києві.

Copyright © 2016-2018 Всі права захищені.

Сайт створено з благословення настоятеля храму протоієрея Віталія Матіящука.

При повному або частковому використанні матеріалів сайту, посилання на джерело: http://cerkvasm.kiev.ua обов'язкове.

Log in with your credentials

Forgot your details?