" А вам, хто слухає, Я кажу: Любіть своїх ворогів, добро робіть тим, хто ненавидить вас. Благословляйте тих, хто вас проклинає, і моліться за тих, хто кривду вам чинить". (Лк.6.27) ... ... "Полюби Господа Бога твого всім серцем твоїм, і всією душею твоєю, і всією думкою твоєю. Це є перша і найбільша заповідь. Друга ж подібна до неї: люби ближнього твого, як самого себе. На цих двох заповідях утверджується весь Закон і Пророки" (Мф 22, 37-40)

Про екстрасенсів та “народних цілителів”. Обережно!

celitУ стародавній Церкві дар зцілення був дуже поширений. Можливо, і ті, хто зараз лікує з молитвою, володіють цім від Бога?
Подумаємо, чому Церква впевнена, що це не так? І чому потрібно вірити Церкви?
Церква – це не адміністративний інститут і навіть не просто збори одновірців. Це більше ніж двохтисячорічний духововний досвід, побудований на реальному досвіді духовно-морального життя.
У Церкви таємничим чином живе Дух Святий. Церква – це тіло Христове. Тому якщо Церква говорить «не можна», це не примха і не ретроградство,  а турбота про духовну безпеку людей. Ми ж не обурюємося, якщо лікар нам щось забороняє. Чому? Тому що у нього є знання і досвід.

Такий досвід є і у Православної Церкви.
Бог в Церкві постійно зцілює, таких тисячі випадків. Але чому ж ми знаємо, що саме ці виздоровлення має зовсім інший характер, і не має нічого спільного з тим, що роблять так звані «народні цілителі»?
Ще святий апостол Іван Богослов сказав що: “всякий дух, що не сповідує Ісуса Христа, який прийшов у плоті, той не від Бога, але від
антихриста (1 Ін. 4, 3).

Про екстрасенсів

Саме тому такі цілителі, які вам кажуть: «я зцілюю», «я маю дар зцілення», «я посланник Бога», протипоставляють себе Богу – Ісусу Христу.
Вони намагаються поставити себе на один рівень з Христом.
В Церкві, за весь час її існування не було прийнято зцілювати своїми силами та говорити: «У нас є дар зцілення».
Святі казали: «зцілює Бог, а не ми».
Впевнений, що і ви багато разів чули про те скільки людей стали жертвами екстрасенсів. А скільки таких саме екстрасенсів йдуть до храмів. І саме священники залишаються тім останнім рятівним колом для допомоги в їх спасінні через покаяння.
Що ми можем підказати тим, які займаються такими практиками нетрадиційної медицини? Хочется попередити. Будьте обережні!!! Це дуже і дуже небезпечно. Духовний світ розділений на дві половини. Одна служить Богу, а інша протидіє Богу, а грань в цій боротьбі дуже непомітна для звичайної людини, але і ціна помилки занадто висока.
Дуже часто людина каже – я що, я лише пробую, я просто пішов спитати, тут не має нічого страшного.

Дехто каже: ну як же, я ж повинен все знати, все спробувати. Але коли людина залазить в духовний смітник, він обов’язково забрудниться.
Його розум буде отруєний хибними ідеями, помилковими духовними практиками. У храм одного разу прийшла людина, яка потрапила в абсолютно моторошну секту,
сатанинську, а почалося все з того, що його потягнуло десь на смітнику підняти книгу. Це був підручник чорної магії. Він почав читати, втягнувся – і став магом.
І він дійшов до такої безодні, що ледве-ледве врятувався.
Не треба експериментувати. Не наривайтеся.
Випадків таких не перерахували. Стандартна ситуація: хтось йде на сеанс лікування, а там його кажуть не бійся, я от Бога, он бачиш і ікони и молитви у мене.
І зараз свічку запалимо.
Але не кажуть, що ікони не освячені, а читає не молитки, а різні заклинання та заговори. Дають воду заговорену. Догодайтесь з трьох разів, від кого ці цілителі?
І не випадково, що після цього у такої людини різні барабашки і привіди по дому. Потім все це призводить душевних хвороб.
Вихід один – пока не пізно, йти у храм, посповідати свої гріхи, а це дуже важкий гріх і міняти своє життя, жити за заповідями Божими. Спрасти свою душу можна
аж до останього дихання. Потім вже буде пізно, там не покаєшся. Важливо, щоб було бажання покаятися. Бог милосердний, він прощає.
Не чекайте останньої миті.

Бо коли вона прийде, та остання мить???

На підставі проповіді настоятеля храму Святого Миколая в Бортничах Віталія Матіящука.

Комментариев нет

Залишити повідомлення

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Напишіть нам

Зараз ми не на зв'язку. Але ви можете відправити нам повідомлення, або задати питання по електронній пошті, і ми зв'яжемося з вами.

Відправлення

Церква Святого Миколая в ж / м "Бортничі" Дарницького району у м. Києві.

Copyright © 2016-2018 Всі права захищені.

Сайт створено з благословення настоятеля храму протоієрея Віталія Матіящука.

При повному або частковому використанні матеріалів сайту, посилання на джерело: http://cerkvasm.kiev.ua обов'язкове.

Log in with your credentials

Forgot your details?