" А вам, хто слухає, Я кажу: Любіть своїх ворогів, добро робіть тим, хто ненавидить вас. Благословляйте тих, хто вас проклинає, і моліться за тих, хто кривду вам чинить". (Лк.6.27) ... ... "Полюби Господа Бога твого всім серцем твоїм, і всією душею твоєю, і всією думкою твоєю. Це є перша і найбільша заповідь. Друга ж подібна до неї: люби ближнього твого, як самого себе. На цих двох заповідях утверджується весь Закон і Пророки" (Мф 22, 37-40)

Притча про волхва – історична

volhvyПритчі – дуже цікавий і цікавий жанр. Вони написані так розумно і в той же час є, що читаючи їх, читач не просто розкриває ту чи іншу істину, а й засвоює її всім своїм серцем.

Правда, є і такі притчі, які змушують нас здригнутися непередбачуваною розв’язки. І, як правило, такі притчі засновані на історичних фактах.

Одна з таких історій і представлена в нижче розміщеної притчі.

“Сталося волхву з’явитися у граді християнському і, роблячи вигляд, що він нібито Бог, спокусив він багатьох непевних в вірі, і зневажив православну віру , і говорив, що передбачає всі і може ходити по воді. Почалося заворушення у томі місті, і довірилися люди волхву і при цьому у них виникло бажання вбити єпископа свого. Тоді, епископ вдягнув священичі одежі, взяв в руки хрест і, вставши перед натовпом, мовив до неї:

─ Якшо хтось вірує в Христа, той нехай іде до хреста!

Князь того міста разом зі старшиною пішли під хрест, друга частина – відділилася з волхвом.

Це призвело до того, что люди розійшлися на дві купи.

Бачачи це, князь підійшов до того волхва та задав йому питання, чи знає той, що відбудеться завтра чи сьогодні до вечора.

Волх зухвало сказав, що він все відає.

Тоді князь знову спитав, чи знає волхв, що буде з ним сьогодні?

– Багато чудес я покажу, відповів той.

Тоді князь, просто вихопив меч та відсік голову волхву. Ось так, розкрилась неправда та безумство його пророцтв прямо там і перед усіма людьми. Бачачи це люди присто мовчки розійшлися до своїм домівкам.

Дійсно, розумно вчинив князь.
А діяв так він за законом, який зобов’язував князя робити все, щоб захистити свій народ, в тому числі і від різних чарівників та волхвів.

Коли слуги диявола збурювали народ та засмучували його, князь був повинен таких просто страчувати.
І сенс тут не в тому, що волхва так вбив князь, а в тому, що всі побачили – волхв є звичайним шахраєм, що навіть не зміг передбачити свою смерть. Це доводило, що Бог один і він на небі, а цей злодій зовсім не бог.
А з другого боку, як пом’ятаємо з Євангелія, як Господь Бог наш Ісус Христос – неодноразово доводив, що саме він є істинним Богом, оскільки він багаторазово розповідав своїм учням про свою смерть і воскресіння, що свідчить про те, що саме Він є істинним Богом для всіх народів землі.

Зараз, в наш час, коли розвелося така величезна кількість подібного роду діячів, тим більше потрібно бути обережними, щоб не бути обдуреними.

Борони від цього падіння нас, Господи!

Комментариев нет

Залишити повідомлення

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Напишіть нам

Зараз ми не на зв'язку. Але ви можете відправити нам повідомлення, або задати питання по електронній пошті, і ми зв'яжемося з вами.

Відправлення

Церква Святого Миколая в ж / м "Бортничі" Дарницького району у м. Києві.

Copyright © 2016-2018 Всі права захищені.

Сайт створено з благословення настоятеля храму протоієрея Віталія Матіящука.

При повному або частковому використанні матеріалів сайту, посилання на джерело: http://cerkvasm.kiev.ua обов'язкове.

Log in with your credentials

Forgot your details?