" А вам, хто слухає, Я кажу: Любіть своїх ворогів, добро робіть тим, хто ненавидить вас. Благословляйте тих, хто вас проклинає, і моліться за тих, хто кривду вам чинить". (Лк.6.27) ... ... "Полюби Господа Бога твого всім серцем твоїм, і всією душею твоєю, і всією думкою твоєю. Це є перша і найбільша заповідь. Друга ж подібна до неї: люби ближнього твого, як самого себе. На цих двох заповідях утверджується весь Закон і Пророки" (Мф 22, 37-40)

ПРЕОБРАЖЕННЯ ГОСПОДА БОГА І СПАСА НАШОГО ІСУСА ХРИСТА

 

 

 

 

 

 

 

 

Слава Ісусу Христу, дорогі брати і сестри, читачі православного сайту Церкви Святого Миколая в Бортничах.

19 серпня Церква з особливою урочистістю відзначає світле двунадесяте свято Преображення Господнє!

Багато послідовників Ісуса Христа думали, що їх славний учитель і чудотворець має лише людські властивості. Тобто, Христос для них був лише людиною. І тільки 12-ти апостолам, а також і іншим учням було відомо про Божественну природу їх Вчителя і Наставника.

Перед Своїми хресними стражданнями, бажаючи показати іншим учням, що смерть Його буде вільною, Христос славно преобразився перед ними на горі Фавор!

Євангельська історія цієї чудової події така:

Взяв Ісус Петра, Якова та Івана, брата його, і возвів їх одних на гору високу, і преобразився перед ними: і просяяло обличчя Його, як сонце, а одяг Його ста сяяти, як світло.

І ось з’явилися їм Мойсей та Ілля, і розмовляли із Ним». (Мойсей та Ілля жили задовго до того, як прийшов на землю Ісус Христос. З ними говорив Сам Бог, і тому вони могли відкривати всім Божу волю. Таких людей називають пророками).

Раптом учні відчули незвичайну радість, якої раніше ніколи не відчували. В цій радості, в цьому світі їм хотілося бути вічно. І «Петро сказав Ісусові; Господи, добре нам тут бути; якщо хочеш, зробимо тут три намети (куреня): Тобі один, Мойсеєві один, і один Іллі». Коли він ще говорив, їх покрила біла хмара, з якої був голос Бога:

— Це є Син Мій улюблений, Його слухайте.

І, почувши, учні попадали на обличчя свої і дуже злякалися. А Ісус підійшов, торкнувся їх і сказав: встаньте і не бійтеся. Звівши ж очі свої, нікого вони не побачили, окрім самого Ісуса». (Див. Мф. 17, 1 — 13).

Так, вперше до своїх хресних страждань і смерті Ісус Христос явив себе Богом у всій Своїй Небесній величі. Дивне диво закінчилося, але учні в серці зберегли пам’ять про Божественне світло і про пережиту ними надзвичайну радість.

Це свято закликає нас подбати про перетворення нашої душі. Преображення — мета життя кожної людини. Тільки для цього потрібно перемогти в собі заздрість, гордість, гнів, неслухняність і інші погані якості і намагатися жити так, щоб наша душа і наші добрі справи були подібні до світла, яке подарувало таку радість учням Ісуса Христа.

Другий літній Спас  в народі називають «яблучним». У церкві освячують яблука та виноград. Яблуками обмінюються, обдаровують ними один одного, роздають милостиню яблуками по прислів’ю: «На яблучний Спас і жебрак яблучко з’їсть», готують частування яблучні !

От і ми в нашій церкві в суботу та неділю, будемо відзначати це велике свято.

 

 

Комментариев нет

Залишити повідомлення

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Напишіть нам

Зараз ми не на зв'язку. Але ви можете відправити нам повідомлення, або задати питання по електронній пошті, і ми зв'яжемося з вами.

Відправлення

Церква Святого Миколая в ж / м "Бортничі" Дарницького району у м. Києві.

Copyright © 2016-2018 Всі права захищені.

Сайт створено з благословення настоятеля храму протоієрея Віталія Матіящука.

При повному або частковому використанні матеріалів сайту, посилання на джерело: http://cerkvasm.kiev.ua обов'язкове.

Log in with your credentials

Forgot your details?