" А вам, хто слухає, Я кажу: Любіть своїх ворогів, добро робіть тим, хто ненавидить вас. Благословляйте тих, хто вас проклинає, і моліться за тих, хто кривду вам чинить". (Лк.6.27) ... ... "Полюби Господа Бога твого всім серцем твоїм, і всією душею твоєю, і всією думкою твоєю. Це є перша і найбільша заповідь. Друга ж подібна до неї: люби ближнього твого, як самого себе. На цих двох заповідях утверджується весь Закон і Пророки" (Мф 22, 37-40)

Православний лікар – про грип, щеплення і молитву.

Дорогі відвідувачі нашого сайту! Сьогодні у нас на вулиці передостанній день осені. Холод і вологість будуть ходити навколо наших будинків ще всю зиму, а значить, застуда і всі витікаючі від неї наслідки будуть загрожувати нашому організму! Та й вірус грипу ще може вилізти зі своєї страшної барлоги.Про що нам вже зараз вносять у вуха  власники аптечного бізнесу.

Як боротися з ними? Чи можна перемогти ангіну та ГРИП молитвою? Чи потрібно робити щеплення? Про це запитують наші читачі, особливо піклуються молоді мами.

— Зараз у нашому православному народі популярні молитовники «на всяку потребу». В них детально розписується, якому святому молитися від якої хвороби: коли болить голова — молися Іоанну Предтечі, при грудних захворюваннях — святителю Димитрію Ростовському і т. д. Може бути, і на грип є свій особливий святий цілитель?..

— Не знаю, чи правильно розподіляти святих за типом захворювань… Напевно, так робити не треба, — але і судити про це не мені. А я лише  скажу: молитва — велика справа при лікуванні всякої недуги! Це я говорю з власного  досвіду. Кому ми молимося при онкологічних захворюваннях? Божій Матері перед іконою «Всецариця» — це всі знають. А мені відома людина, яка вісім років живе з раком печінки! Розумієте: вісім років! З таким захворюванням стільки не живуть, це абсолютно виключено. А він живий, він ходить, п’є трави. Але головне в тому, що він глибоко віруюча людина, живе церковним життям, молиться — в тому числі і перед іконою «Всецариця», — і Господь дає йому сили протистояти страшній недузі. Ось що може молитва. А що стосується грипу, звичайно, і при грипі необхідно молитися. Просіть у Господа здоров’я, і дасться вам. У Божої Матері просіть, у святого цілителя Пантелеймона… Та до якого святого не зверніться з любов’ю, він обов’язково допоможе.

Але я ось що зауважу. Можна сказати, що Господь заздалегідь, ще перш наших прохань, допомагає нам: Він дає нам такі чудові засоби від різних хвороб, що я не втомлююся дивуватися Його милості. Скільки ліків від грипу існує в природі!.. Елеутерокок, лимонник, заманиха, аралія, женьшень, череда, бузина… І це ще не повний список.

Які речовини допомагають нам при грипі? В першу чергу — вітамін С і вітамін Р. Вітамін С — це шипшина, це журавлина, чорна смородина, калина, горобина, червона або чорноплідна; вітамін Р — це волоський горіх і т. д. Навіщо нам потрібні вітаміни С і Р? Вони зміцнюють стінки судин. Вірусу грипу, щоб розмножуватися і викликати хворобу, потрібно через кров пробитися всередину наших клітин. Але якщо ми приймаємо вітаміни С і Р, то стінки судини зміцнюються і вірус гине в міжклітинному просторі.

Я знаю сім”ю,де батькові зараз за вісімдесят, а дідові вже за сто, але в сім’ї грипувать не прийнято — це вважається поганим тоном. Чому? Та тому, що Господь дав стільки різних засобів для профілактики, що не користуватися цим даром грішно. Коли настають холоди,  заварюється шипшина — 2-3 столові ложки сухих плодів на літровий термос окропу. Увечері залили, вранці готове: пийте по 2 склянки — ось і буде відмінна профілактика простудних захворювань. З горобини, калини, брусниці робимо біологічно активну суміш з волоським горіхом. Журавлину просто заморожуємо в холодильнику. Взимку це все в хід йде: і кисіль, і компот, і варення, і трав’яний чай! Ніщо не пропаде. Ще раз скажу: простудні захворювання — це поганий тон.

Тепер скажу про щеплення.   Православні лікарі категорично проти них, особливо щеплень від грипу. Адже ми не можемо передбачити, який штам грипу прийде цього року! Нас будуть прищеплювати, наприклад, від грипу А, а прийшов грип З — і щеплення виявилося безкорисне. І гірше того: чужорідний білок, надійшовши в організм, знижує захисні сили, може викликати патологію, особливо у дітей. До чого нам це? Краще випити настій шипшини, краплі елеутерококу або лимонника… Цетрарію (Ісландський мох ) треба пити. Її Господь нам дає в деяких регіонах  в достатку, де не росте – купити в аптеці. Чудовий Божий дар! Вона підвищує захисні сили організму, вона чудовий антисептик, противірусний та антибактеріальний засіб… У неї потужна оздоровча дія! Вона і відхаркувальний засіб, і розріджує мокротиння, і загальнозміцнюючий…  Потім роблять так: беремо шипшину — 2-3 столові ложки — і жменю цетрарії на літр окропу. Заливаємо окропом у термосі і пити по дві склянки на день. Зробіть так — і навіть якщо захочете захворіти, то не захворієте! Втім, не пізно почати пити цетрарію і після того, як хвороба настала: це рослина може бути і профілактичним і лікувальним засобом. Що ще? Які ще ліки? Квіти липи? Чудово! Але ще краще — бузина. Збирайте її, лікуйтеся, не хворійте!.. Коли людина п’є липу, вона хворіє п’ять днів, а коли п’є бузину — три дні. Малина в будь-якому вигляді хороша: хочеш варення — їж варення, хочеш лист заварити — заварюй і пий!

Наостанок скажу ось що… Є така грубувата приказка у лікарів: або ти відіспишся при грипі, або грип відіспиться на тобі. Що це означає? Це означає, що при грипі необхідний постільний режим. Мінімум два дні. Я розумію, що в сучасних умовах, коли на підприємствах не дбають про здоров’я своїх працівників, сидіти вдома з хворобою — це майже нереально… І все-таки якщо є така можливість — відлежіться обов’язково! Але лежачи в ліжку, не втрачайте часу дарма: моліться по мірі сил, читайте православну літературу. Подібне читання заспокоїть вашу душу, налаштує її на піднесений лад, допоможе молитися, а молитва допоможе одужати. Грішно хворіти, коли Господь дає ліки!”

Будемо сподіватися, дорогі читачі, що ці здорові відповіді православного лікаря розкрили для Вас потаємні і потрібні двері в той світ, в якому Ви з Вашими рідними і близькими будете як можна менше хворіти і недомагати!

Не хворійте! Божої вам благодаті.

Комментариев нет

Залишити повідомлення

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Напишіть нам

Зараз ми не на зв'язку. Але ви можете відправити нам повідомлення, або задати питання по електронній пошті, і ми зв'яжемося з вами.

Відправлення

Церква Святого Миколая в ж / м "Бортничі" Дарницького району у м. Києві.

Copyright © 2016-2018 Всі права захищені.

Сайт створено з благословення настоятеля храму протоієрея Віталія Матіящука.

При повному або частковому використанні матеріалів сайту, посилання на джерело: http://cerkvasm.kiev.ua обов'язкове.

Log in with your credentials

Forgot your details?