" А вам, хто слухає, Я кажу: Любіть своїх ворогів, добро робіть тим, хто ненавидить вас. Благословляйте тих, хто вас проклинає, і моліться за тих, хто кривду вам чинить". (Лк.6.27) ... ... "Полюби Господа Бога твого всім серцем твоїм, і всією душею твоєю, і всією думкою твоєю. Це є перша і найбільша заповідь. Друга ж подібна до неї: люби ближнього твого, як самого себе. На цих двох заповідях утверджується весь Закон і Пророки" (Мф 22, 37-40)

Навіщо встановлено Різдвяний піст?

rizdvyanijПіст перед Різвом – це є шлях для того, щоб зробити свою душу чистою і світлою перед Богом на честь свята Його народження, щоб прийти до нього в покаянні.

Різдвяний піст – це для нас великий шанс зцілити свої грішні душі, звільнити їх від гріхів, які ми вчиняємо безперестанку. Це чудова можливість згадати про свою стражденну душу.

Ось, що промовляв на цю важливу тему архімандрит Амвросій (Юрасов):
“Як писав святий Лев Великий: « Піст перед Різвом – це наша поляка та пожертва нашому Богу за плоді, які ми збираємо. Як Бог був до нам милосердний та щедро дав нам плоді від землі, то так само і нам належить бути щедрими до нужденних.

А інший святий на цю тему зазначав, що Різвяний піст показує нам піст Моїсея, який на протязі сорока днів та ночей постив, а після цього отримав від Бога скрижалі з каменю і на яких було слово Боже.

Ми ж дотримуючись сорокаденного посту, бачимо та живимося від живого Слова, яке Божа Мати народила після його втілення. Більше того, ми через Причастя долучаємося до Плоті і крові Бога живого

Мета цього чудового посту принести наше покаяння перед Богом та просити його очистити нас від наших незчисленних гріхів. Молитва та піст, очищене серце та чисті помисли дають нам можливість зустріти Господа нашого Ісуса Хреста, який народжується.

 Саме будучи чистими внутрі та зовні, ми можемо принести наше покаянне серце та велике бажання йти за ним, виконуючи його Заповіти, щоб отримати скарби на Небесах – життя вічне.

Тому ми бажаємо і всім нам, хай Господь буде завжди з нами у цій добрій та корисній справі спасіння.

kartinka4

< Головна                                                                               Піст, пісні страви, рецепти в піст >

Комментариев нет

Залишити повідомлення

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Напишіть нам

Зараз ми не на зв'язку. Але ви можете відправити нам повідомлення, або задати питання по електронній пошті, і ми зв'яжемося з вами.

Відправлення

Церква Святого Миколая в ж / м "Бортничі" Дарницького району у м. Києві.

Copyright © 2016-2018 Всі права захищені.

Сайт створено з благословення настоятеля храму протоієрея Віталія Матіящука.

При повному або частковому використанні матеріалів сайту, посилання на джерело: http://cerkvasm.kiev.ua обов'язкове.

Log in with your credentials

Forgot your details?