" А вам, хто слухає, Я кажу: Любіть своїх ворогів, добро робіть тим, хто ненавидить вас. Благословляйте тих, хто вас проклинає, і моліться за тих, хто кривду вам чинить". (Лк.6.27) ... ... "Полюби Господа Бога твого всім серцем твоїм, і всією душею твоєю, і всією думкою твоєю. Це є перша і найбільша заповідь. Друга ж подібна до неї: люби ближнього твого, як самого себе. На цих двох заповідях утверджується весь Закон і Пророки" (Мф 22, 37-40)

НАБЛИЖАЄТЬСЯ РІЗДВО ХРИСТОВЕ

РождествоСлава Ісусу Христу, дорогі наші читачі . Ми готуємося до Різдва Господа, дня великого свята, яке  слід зустрічати з духовною чистотою. Щоб день Різдва не став буденним днем, ми дотримуємось посту, людина кається в гріхах, щоб душа сприйняла це свято.Пости в житті християнина займають одну третю частину року. У ці особливі дні християни намагаються зіткнутися з часом, Вічністю. Віруючі наслідують Христу, адже Христос постив. Намагатися уподібнитися Христу треба не тільки в їжі, але і в духовному житті. Ми співпереживаємо навіть не саме свято Різдва, а явлення в світ Христа, тому, що Бог став людиною. Піст – це час очищення в духовному житті і одне з основних духовних укладів людини. Святі угодники Божі постили, про що є численні згадки в Писанні. Багато Святих Подвижників проводили в суто пості все своє життя. Ісус говорив про необхідність поста Апостолам. На питання Апостолів – чому їм вдалося вигнати бісів з біснуватого, Ісус відповів, що цей рід не виходить інакше тільки постом і молитвою. Молитва – для душі, а пост для тіла – важливі справи християнина.
 Різдво – одне з дванадцяти великих свят православної Церкви. У нашій традиції їх прийнято називати двунадесятими святами, це великі урочистості Церкви, які слідують після Пасхи.
Перші згадки про Різдво відносяться до IV століття.
Ісус Христос народився у Вифлеємі, в той рік імператор звелів провести перепис новонароджених. Богородиця і Йосип були з роду царя Давида. У міських готелях по дорозі до Віфлеєму місця їм не знайшлося, тому Спаситель Світу з’явився на світ поруч зі стійлом, а Богонемовля поклали в годівницю для худоби – Його перші ясла. Про диво, що сталося першим дізналися пастухи, які охороняли неподалік свої стада, як свідчить Євангеліє від Луки. Вночі до них з’явився Ангел Господній, щоб сповістити Велику Радість «Сьогодні народився вам у місті Давидовому Спаситель». Разом з Ангелом стала і сила велика небесного війська, що волає «Слава в вишніх Богу!». Першими, хто вклонився Богові, були прості люди, і прості люди стали першими проповідниками Христа.
До Народження Христа Бог ще ніколи раніше не втілювався. Взявши на себе гріхи світу, Ісус подарував людям надію на Спасіння, заповідав своїм учням перш за все – любов. Апостол Павло казав, що смерть для нього стала б надбанням, тому що в тілі він був відлучений від справжнього джерела життя – Христа.
Навіщо ж став чоловіком Син Божий? Бог відкрив нам шлях спасіння. Суть людини з’єдналася з Божественної суттю. Ісус прийня образ  людини, щоб зцілити людство. Він приніс нам дивовижний дар благодаті і від нас вимагається лише гідно і праведно прийняти цей дар. Явище Бога у плоті – це жертва, якою і спокуталися всі гріхи людства. Причому не тільки минулі, а й майбутні гріхи.

Комментариев нет

Залишити повідомлення

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Напишіть нам

Зараз ми не на зв'язку. Але ви можете відправити нам повідомлення, або задати питання по електронній пошті, і ми зв'яжемося з вами.

Відправлення

Церква Святого Миколая в ж / м "Бортничі" Дарницького району у м. Києві.

Copyright © 2016-2018 Всі права захищені.

Сайт створено з благословення настоятеля храму протоієрея Віталія Матіящука.

При повному або частковому використанні матеріалів сайту, посилання на джерело: http://cerkvasm.kiev.ua обов'язкове.

Log in with your credentials

Forgot your details?