" А вам, хто слухає, Я кажу: Любіть своїх ворогів, добро робіть тим, хто ненавидить вас. Благословляйте тих, хто вас проклинає, і моліться за тих, хто кривду вам чинить". (Лк.6.27) ... ... "Полюби Господа Бога твого всім серцем твоїм, і всією душею твоєю, і всією думкою твоєю. Це є перша і найбільша заповідь. Друга ж подібна до неї: люби ближнього твого, як самого себе. На цих двох заповідях утверджується весь Закон і Пророки" (Мф 22, 37-40)

Молитва матері за сина – як допомогти створити сім’ю?

ikona-vzyskanie-pogibshih-znachenie-vzyskanie_1Яка роль і активність матері, наскільки вона допустима у виборі нареченої своєму синові, якщо він, досягнувши зрілого віку, продовжує «гуляти», не думає про створення сім’ї?

«Будь-яка участь матері в житті дитини – починається з молитви. Якщо дитина вже доросла і не налаштована до послуху, а в «цьому» питанні мало, хто налаштований слухатися, то участь матері обмежується молитвою і добрими словами.
Надмірна активність у вихованні дорослого сина, найчастіше, приводить до втрати контакту з ним. А тоді, ніякі слова вже не сприймаються.

Преподобний Макарій Оптинський радить в подібному випадку, трохи «відпустити» дитя на волю. «Але недалеко», – говорить преподобний. Тобто, в хороші хвилини взаєморозуміння, мати, безумовно, повинна продовжувати виховання. Але тільки тоді, коли її дитина налаштована слухати.

І все ж, головне – це материнська молитва.

В храмах є чудотворна ікона Божої Матері «Стягнення загиблих».

ЇЇ копію можна купити і додому.

Перед нею здавна моляться про вдалий шлюб дітей. Про наречених. Батьки можуть замовляти там молебні щоб Господь улаштував долі їхніх дітей.

Яка роль і активність матері, наскільки вона допустима у виборі нареченої своєму синові, якщо він, досягнувши зрілого віку, продовжує «гуляти», не думає про створення сім’ї?

«Будь-яка участь матері в житті дитини – починається з молитви. Якщо дитина вже доросла і не налаштована до послуху, а в «цьому» питанні мало, хто налаштований слухатися, то участь матері обмежується молитвою і добрими словами.

Надмірна активність у вихованні дорослого сина, найчастіше, приводить до втрати контакту з ним. А тоді, ніякі слова вже не сприймаються.

Преподобний Макарій Оптинський радить в подібному випадку, трохи «відпустити» дитя на волю. «Але недалеко», – говорить преподобний. Тобто, в хороші хвилини взаєморозуміння, мати, безумовно, повинна продовжувати виховання. Але тільки тоді, коли її дитина налаштована слухати.

І все ж, головне – це материнська молитва.

В храмах є чудотворна ікона Божої Матері «Стягнення загиблих». ЇЇ можна купити і додому. Перед нею здавна моляться про благополучне шлюбі дітей. Про наречених і наречених. Батьки можуть замовляти там молебні щоб Господь пристроїв долі їхніх дітей.

Молитва матері повинна стати свічкою, яка допоможе дитини, яка заблукала, вийти з темного лабіринту. Але навіть мати не може палицею, насильно загнати дитину в Царство Небесне. Тому приводьте свої дітей до Бога, бо ціна за наше недбальство дуже висока.

vzuskanie-poqibshuh

Молитва до Пресвятої Богородиці перед Її іконою «Стягнення загиблих», або «Позбавлення від бід страждущих»

О, Пресвята і Преблагословенна Діво, Владичице Богородице! Призри милостивим Твоїм оком на нас, що стоять перед святою іконою Твоєю і з розчуленням моляться Тобі, підніми нас із глибини гріховної, просвіти розум наш, затьмарений пристрастями, і вилікуй виразки душ і тіл наших. Не маємо іншої допомоги, не маємо іншої надії, крім Тебе, Владичице, Ти знаєш всі немочі і гріхи наші, до Тебе прибігаємо і молимо: не залиш нас Твоєю Небесною поміччю, але захищай нас повсякчас і Твоїм невимовним милосердям і щедротами спаси і помилуй нас , що гинемо. Даруй нам виправлення гріховного життя нашого і позбав нас від скорбот, бід і хвороб, від наглої смерті, пекла і вічної муки. Ти бо, Царице і Владичице, швидка Помічниця і Заступниця всім, які прибігають до Тебе, і міцний притулок грішників, що каються. Подай нам, Преблагая і Всенепорочна Діво, християнський кінець життя нашого, мирний і непостидний, і сподоби нас Твоїм клопотанням вселитися в обителях небесних, там де невпинний голос тих, що святкують та радістю славлять Пресвяту Трійцю, Отця, і Сина, і Святого Духа, нині, і повсякчас , і на віки віків. Амінь.

Тропар, Глас 4

Шукай нас тих, що гинуть, Пресвята Діво, але не за гріхами нашими караючи нас, але по людинолюбству милуючи, визволи нас від пекла, хвороби і злиднів і спаси нас.

Кондак, Глас 6

Захисниця християн непостидна, клопотання до Творця непорушне, не погордуй грішними моліннями, але прийди, як Блага, на допомогу нам, які вірно Тебе призивають: поспіши на молитву і та почуй моління тих, що моляться повсякчас і почитають Тебе, Богородице.

Величання

Величаємо Тебе, Пресвята Діво, і шануємо образ Твій святий, бо тобою хвороби наші лікуються і душі наші до Бога возводяться.

 

Комментариев нет

Залишити повідомлення

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Напишіть нам

Зараз ми не на зв'язку. Але ви можете відправити нам повідомлення, або задати питання по електронній пошті, і ми зв'яжемося з вами.

Відправлення

Церква Святого Миколая в ж / м "Бортничі" Дарницького району у м. Києві.

Copyright © 2016-2018 Всі права захищені.

Сайт створено з благословення настоятеля храму протоієрея Віталія Матіящука.

При повному або частковому використанні матеріалів сайту, посилання на джерело: http://cerkvasm.kiev.ua обов'язкове.

Log in with your credentials

Forgot your details?