" А вам, хто слухає, Я кажу: Любіть своїх ворогів, добро робіть тим, хто ненавидить вас. Благословляйте тих, хто вас проклинає, і моліться за тих, хто кривду вам чинить". (Лк.6.27) ... ... "Полюби Господа Бога твого всім серцем твоїм, і всією душею твоєю, і всією думкою твоєю. Це є перша і найбільша заповідь. Друга ж подібна до неї: люби ближнього твого, як самого себе. На цих двох заповідях утверджується весь Закон і Пророки" (Мф 22, 37-40)

Милостиня, яку ми даємо нужденному приймає сам Ісус Христос

mylostynja2Слава Ісусу Христу, дорогі наші читачі. Зараз у християн продовжується Великий піст і дуже активуються біси та сатана.Тому давайте будемо особливо милосердними,щоб ніхто не зміг збити нас зі шляху Божого.Поговоримо сьогодні про милостиню.

Божі угодники щодо милостині кажуть наступне. Так Іоан Златоуст каже: «Велика є річ людина і дорогоцінна – чоловік милосердний. Це значить, що  подавати милостиню це є більша благодать, ніж мертвих воскрешати; бо тут ти як благодійник Христу, а там Він тобі »(Бесід 36 до народу). На цю тему є повчання від Василія Великиго, який казав: «Велике діло є милосердя: бо сприймає Сам Христос, який на небі сидить, що отримує від рук твоїх бідний, який на землі лежить».

А це дійсно так, чи ні? Чи відповідає це дійсності, що даючи милість ми благодіємо Христу?

Та чи відповідає дійсності, що сам Бог, який на небесах, отримує те, що ми даємо бідному, що на землі лежить.

 Так ось знайте, що це дійсно істина, бо за правдивість слів святих отців говорять справи.

Колись в Царьграді жив собі чоловік, який всіляко допомагав нужденним.

Де б він не проходив, всі жебраки бігли за ним і він всім їм подавав. Його знайомі дивувалися, що ж змусило  його творити таку милість.

 І тоді він розповів, що колись, коли він був ще маленьким хлопцем і перебуваючи в храмі почув проповідь старця, який казав, що коли хтось дає милостиню, то він цю милостиню дає в руки Ісусу Хресту. Він не міг повірити, як це так, Ісус сидить праворуч Отця на небі, а жебраки тут на землі. Обмірковуючи це він йшов додому і раптом побачив, що за жебраком, який просив милостиню стояв Сам Господь. Він злякався. Далі він побачив, що коли хтось подав жебраку хліб, то цей хліб взяв Ісус та благословив того, хто подав. Після цього юнак зрозумів, що то все правда, що саме Ісус Христос подає милостиню нужденному. Після цього він почав сам давати милостиню, наскільки це було можливо.

Саме тому те, що нам кажуть святі відносно необхідності подавати милостиню є істиною правдою, цим ми благодіємо самому Богу. Даючи милостиню нужденному тут на землі ми даємо цю милостиню в руки Самого Ісуса, який перебуває на небі.

А це значить, що нам не варто хвилюватися, що ми надаємо милостиню в пусту. Ні, ніщо не пропаде у Бога і все нам зарахується.  Бо не змінює Бог своїх обіцянок. Відректися від Себе він не може (2 Тим 2:13.). Амінь.

okonchanie-4

Комментариев нет

Залишити повідомлення

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Напишіть нам

Зараз ми не на зв'язку. Але ви можете відправити нам повідомлення, або задати питання по електронній пошті, і ми зв'яжемося з вами.

Відправлення

Церква Святого Миколая в ж / м "Бортничі" Дарницького району у м. Києві.

Copyright © 2016-2018 Всі права захищені.

Сайт створено з благословення настоятеля храму протоієрея Віталія Матіящука.

При повному або частковому використанні матеріалів сайту, посилання на джерело: http://cerkvasm.kiev.ua обов'язкове.

Log in with your credentials

Forgot your details?