" А вам, хто слухає, Я кажу: Любіть своїх ворогів, добро робіть тим, хто ненавидить вас. Благословляйте тих, хто вас проклинає, і моліться за тих, хто кривду вам чинить". (Лк.6.27) ... ... "Полюби Господа Бога твого всім серцем твоїм, і всією душею твоєю, і всією думкою твоєю. Це є перша і найбільша заповідь. Друга ж подібна до неї: люби ближнього твого, як самого себе. На цих двох заповідях утверджується весь Закон і Пророки" (Мф 22, 37-40)

ГРІШНИК І ПРАВЕДНИЙ

Картинки по запросу картинки грішник і праведник

Слава Ісусу Христу, дорогі брати і сестри ! Серед тих, хто нас оточує, ми бачимо багато людей порядних, які не здійснюють поганих вчинків, дуже поважних і пристойних. Але жоден з цих поважних, пристойних людей, хороших, може бути сім’янином гарним, але  в Царство Небесне не ввійде.

Багато хто говорить: я нічого поганого не роблю, я нікого не вбив, чи не пограбував – значить, я хороша людина. Але жодна просто хороша людина не увійде в Царство Небесне. В Царство Небесне входять тільки ті, що каються, грішники. Тому що якщо людина себе вважає хорошим, значить, вона сліпа, значить, у неї немає духовного зору. Про таких Господь сказав: «Лицеміре Вийми перше колоду із власного ока ». Чому людина не бачить своїх гріхів? Тому що в кожному оці у неї колода. Тому що варто вийняти колоду – і вона побачить в собі мільярд гріхів. А якщо людина не бачить в собі мільярди гріхів, то тоді вона поки ще сліпа. «Фарисей сліпий!» – говорить Господь.

Якщо людина не бачить гріхів, як вона може стати чистою? Ніяк. Загинула така людина, безнадійно абсолютно загинула. А людина яка  кається, хоча, може бути, у неї гріхів і більше, ніж у цього праведника, але вона може досягти Царства Небесного, бо вона  буде омивати весь час свою душу. Такого запитай: у чому ти грішний? І він почне говорити, і буде говорити в понеділок, у вівторок, в середу, четвер, п’ятницю, поки не впаде від знемоги або їй не скажеш: вистачить, я більше не можу слухати. Тому що якщо людина має духовне бачення, то вона  бачить свої гріхи, як пісок морський. Ось взяти на пляжі жменьку піску і почати рахувати – і цієї вправи вистачить на місяць. А якщо людина не бачить в собі гріхів, то це означає, що вона духовно мертва, вона    просто труп, він нічого не відчуває. До трупу скільки не звертайся, він лежить собі абсолютно холодний, він не розуміє, в чому йому треба каятися, в чому треба виправлятися, він не бачить шляхи, він сліпий.

Ми всі тут заради Христа, ми всі тут жебраки, убогі, нас Господь по бездоріжжю, халупах зібрав духовно кульгавих, глухих, горбатих, убогих, кривих, тому що обрані виявилися недостойні. Ось тому нас Господь скликав, поставив тут. І нам тепер потрібно працювати над тим, щоб знайти собі шлюбний одяг, щоб бути гідними цього бенкету віри. Ось для цього ми всі і збираємося. І якщо ми дійсно цього хочемо, якщо дійсно це є спрага і любов нашого серця, то ми цього досягнемо.

Комментариев нет

Залишити повідомлення

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Напишіть нам

Зараз ми не на зв'язку. Але ви можете відправити нам повідомлення, або задати питання по електронній пошті, і ми зв'яжемося з вами.

Відправлення

Церква Святого Миколая в ж / м "Бортничі" Дарницького району у м. Києві.

Copyright © 2016-2018 Всі права захищені.

Сайт створено з благословення настоятеля храму протоієрея Віталія Матіящука.

При повному або частковому використанні матеріалів сайту, посилання на джерело: http://cerkvasm.kiev.ua обов'язкове.

Log in with your credentials

Forgot your details?