" А вам, хто слухає, Я кажу: Любіть своїх ворогів, добро робіть тим, хто ненавидить вас. Благословляйте тих, хто вас проклинає, і моліться за тих, хто кривду вам чинить". (Лк.6.27) ... ... "Полюби Господа Бога твого всім серцем твоїм, і всією душею твоєю, і всією думкою твоєю. Це є перша і найбільша заповідь. Друга ж подібна до неї: люби ближнього твого, як самого себе. На цих двох заповідях утверджується весь Закон і Пророки" (Мф 22, 37-40)

ЧОМУ БУВАЮТЬ НЕПОЧУТІ МОЛИТВИ ?

Слава Ісусу Христу, дорогі наші читачі !

Сьогодні, у рубриці ” Запитання священику”, ми торкнемося тему молитви в наступних питаннях-відповідях:

• Чому бувають непочуті молитви?

• Допоможе Бог, якщо помолитися?

«Господь чує молитву будь-якої людини і на кожну молитву відповідає, але не завжди згодою. Буває, і досить часто, що Бог прохання, до Нього звернені в молитвах, не виконує. Спробуємо зрозуміти, чому.

Діти дуже часто чують від дорослих відмову в тій чи іншій своїй просьбі, хоча в самій просьбі нічого поганого немає. Ось просить дитина цукерку, що в цьому поганого? Нічого. Однак вона може її не отримати з різних причин: лікар заборонив (діатез у дитини); не час ще (перед обідом зіпсує апетит); не дам, бо недавно завинив і покараний, або щоб не розпестити та ін. Реакція дитини на відмову може бути болючою (істерики, капризи, образи), але виконана просьба принесе їй ще більшої шкоди.

Дивно, але ми, дорослі, мало чим відрізняємося від дітей. Ми теж часто просимо у Бога те, що нам не корисне, не своєчасне або взагалі не потрібно. Тому і не отримуємо. Апостол Яків так це і пояснює: «Не маєте, бо не просите. Просите, та не одержуєте, тому що просите не на добро» (Як. 4, 2 – 3). Ображатися за це на Бога нерозумно, оскільки виконання прохання нам нашкодить, а Бог шкодити не хоче, та й не може.

Якщо ж ми просимо щось дійсно те,що  йде нам на благо, то можемо бути впевнені, що Господь завжди допоможе. У цьому Він запевняє нас Сам: «Просіть, і дано буде вам; шукайте, і знайдете; стукайте, і відчинять вам; бо кожен, хто просить одержує, хто шукає знаходить, а хто стукає відчинять. Чи є між вами така людина, що, коли син попросить у нього хліба, дасть йому камінь? і коли риби проситиме, то подасть йому гадину? Отже, якщо ви, будучи злими, вмієте дари добрі давати дітям вашим, тим більше Отець ваш Небесний дасть блага тим, хто просить у Нього» (Мф. 7, 7 – 11).

Комментариев нет

Залишити повідомлення

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Напишіть нам

Зараз ми не на зв'язку. Але ви можете відправити нам повідомлення, або задати питання по електронній пошті, і ми зв'яжемося з вами.

Відправлення

Церква Святого Миколая в ж / м "Бортничі" Дарницького району у м. Києві.

Copyright © 2016-2018 Всі права захищені.

Сайт створено з благословення настоятеля храму протоієрея Віталія Матіящука.

При повному або частковому використанні матеріалів сайту, посилання на джерело: http://cerkvasm.kiev.ua обов'язкове.

Log in with your credentials

Forgot your details?