" А вам, хто слухає, Я кажу: Любіть своїх ворогів, добро робіть тим, хто ненавидить вас. Благословляйте тих, хто вас проклинає, і моліться за тих, хто кривду вам чинить". (Лк.6.27) ... ... "Полюби Господа Бога твого всім серцем твоїм, і всією душею твоєю, і всією думкою твоєю. Це є перша і найбільша заповідь. Друга ж подібна до неї: люби ближнього твого, як самого себе. На цих двох заповідях утверджується весь Закон і Пророки" (Мф 22, 37-40)

Чи правильно ходити в храм за потреби?

xoditi-v-xramМи часто піднімали питання про те, наскільки часто потрібно відвідувати храм. Сьогодні пропонуємо Вам ще раз зануритися в цю тему і прочитати чудову відповідь ієромонаха Іверського монастиря на запитання однієї православної людини:

 

— Я відвідую храм для молитви і сповіді тільки коли відчуваю в цьому душевну необхідність, вважаючи, що відвідування храму без такої необхідності є порожньою формальністю.

Чи правильно я роблю?

 

— Подумайте ось про що: Церква, це не психологічна служба допомоги в душевному дискомфорті, а Боголюдський організм, через участь в якому людство звільняється від поневолення дияволом і успадковує благословенні обітниці Божі. Відсутність потреби в Богові на мові Біблії називається “духовною смертю”; уважно почитайте Євангелія і Ви зрозумієте, чому ця смерть страшніше смерті тілесної. Християнин постійно перебуває з Богом, а не чекає якогось абстрактного натхнення або настирливої необхідності спілкування з Ним. Зрештою, всі “назрілі потреби піти в Церкву”, це не стільки бажання почути і послухати Бога, скільки звичайна людська потреба виговоритися.

 

Шлях Порятунку не передбачає епізодичної участі, а вимагає постійного свідомого руху по щаблях вдосконалення. Десь Ви праві: краще зовсім не приходити в Храм, ніж перетворювати молитву в примху і профанацію чи формальність. Але, якщо Ви вже прийшли в Храм та розповіли про себе Богу і попросивши допомоги, відкрийте вуха і почніть робити те, про що Він Вам скаже, а не тікайте до наступної “необхідності”.

3 комментария
  1. Author
    vitalv 3 роки тому

    Віра ваша допомогла вам. Бо як казав Господь, по вірі вашій і буде вам. Моліться, ходіть до храму і ваше життя почне змінюватися на краще, а що і як робити ви знайдете тут на сайті. Для вас ми підготували дуже багато корисної практичної інформації. Спаси Господи.

  2. Светлана 3 роки тому

    Спасибо, что открываете нам глаза, а то ж никто нас этому не учит и мы как те дикари

    • Author
      vitalv 3 роки тому

      Спаси Господи. Дякую за вашу небайдужість.

Залишити повідомлення

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Напишіть нам

Зараз ми не на зв'язку. Але ви можете відправити нам повідомлення, або задати питання по електронній пошті, і ми зв'яжемося з вами.

Відправлення

Церква Святого Миколая в ж / м "Бортничі" Дарницького району у м. Києві.

Copyright © 2016-2018 Всі права захищені.

Сайт створено з благословення настоятеля храму протоієрея Віталія Матіящука.

При повному або частковому використанні матеріалів сайту, посилання на джерело: http://cerkvasm.kiev.ua обов'язкове.

Log in with your credentials

Forgot your details?