" А вам, хто слухає, Я кажу: Любіть своїх ворогів, добро робіть тим, хто ненавидить вас. Благословляйте тих, хто вас проклинає, і моліться за тих, хто кривду вам чинить". (Лк.6.27) ... ... "Полюби Господа Бога твого всім серцем твоїм, і всією душею твоєю, і всією думкою твоєю. Це є перша і найбільша заповідь. Друга ж подібна до неї: люби ближнього твого, як самого себе. На цих двох заповідях утверджується весь Закон і Пророки" (Мф 22, 37-40)

Чи можлива подружня близькість в піст?

suprujeskie_pariЗапитання: Чи припустимі близькі відносини між подружжям під час посту? Чи це гріх?

Відповідь: Пост означає тілесне утримання.

Про це багато говорять святі отці. Ось що пише, наприклад, преподобний Іоанн Листвичник: «Піст є насильство єства: відкидання всього; що тішить смак, погашення тілесного запалення», про це ж писав святий апостол Павло в Першому посланні до Коринтян: «Не ухиляйтеся один від одного, хіба за згодою, на час, для вправи в пості і молитві..»

Піст вимагає від віруючих цнотливості, і це дуже важливий фактор у житті християнина, тому що лише з Божою допомогою людина може жити цнотливо.

Чи можлива подружня близькість в піст?

Питання: А як бути жінці, яка хотіла б утримуватися в пост, якщо її чоловік утримуватися не бажає?

Відповідь: У апостола Павла сказано: «Дружина не володіє своїм тілом, але чоловік». Щоб не сталося розпаду сім’ї, в такому випадку жінці слід поступитися. Вона може перепросити свого чоловіка, але якщо він не слухається її доводів, то потрібно проявити розважливий послух.

Питання: Жінка при цьому не чинить гріх, в якому потрібно каятися?

Відповідь: Ні, у такій ситуації це не гріх. Цікавий факт: є канон про те, що якщо християнка потрапила в гарем, то вона не винна і може причащатися. Її ніхто не вправі відлучити від причастя, тому що вона терпить насильство.

Комментариев нет

Залишити повідомлення

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Напишіть нам

Зараз ми не на зв'язку. Але ви можете відправити нам повідомлення, або задати питання по електронній пошті, і ми зв'яжемося з вами.

Відправлення

Церква Святого Миколая в ж / м "Бортничі" Дарницького району у м. Києві.

Copyright © 2016-2018 Всі права захищені.

Сайт створено з благословення настоятеля храму протоієрея Віталія Матіящука.

При повному або частковому використанні матеріалів сайту, посилання на джерело: http://cerkvasm.kiev.ua обов'язкове.

Log in with your credentials

Forgot your details?