" А вам, хто слухає, Я кажу: Любіть своїх ворогів, добро робіть тим, хто ненавидить вас. Благословляйте тих, хто вас проклинає, і моліться за тих, хто кривду вам чинить". (Лк.6.27) ... ... "Полюби Господа Бога твого всім серцем твоїм, і всією душею твоєю, і всією думкою твоєю. Це є перша і найбільша заповідь. Друга ж подібна до неї: люби ближнього твого, як самого себе. На цих двох заповідях утверджується весь Закон і Пророки" (Мф 22, 37-40)

ЧИ МОЛЯТЬСЯ ЗА НАС НАШІ ПОКІЙНІ ПРЕДКИ ?

 

Святые - иконаСлава Ісусу Христу, шановні гості нашого православного сайту церкви Святого Миколая в Бортничах.

Чи задумувались ви над таким питанням ? Чи моляться за нас наші покійні предки? Як здійснюється духовна взаємодія між нами, що  живуть, і ними? Чим ми реально можемо їм допомогти? Скоро в православних християн будуть поминальні суботи і дуже хочеться, щоб ви, шановні, не забували своїх покійних родичів. Адже їх душі будуть чекати на вашу милість в храмі до останнього слова “амінь”. Допомагайте своїм спочилим : творіть добро, моліться, приносьте панахиди, творіть добро і будьте милосердні.

«А за нас моляться ті предки, які перебувають у числі врятованих, тобто в Церкві Небесній. Духовна взаємодія між ними і нами полягає в тому, що ми молимося про упокій їхніх душ, поминаючи тих, кого ми знаємо по іменам, а інших – загалом, як покійних родичів по плоті.

Ті з них, хто має повагу до Господа, будучи в благодаті, знають, хто молиться за них, у відповідь спочилі моляться про нас, що живуть на землі. А ті, хто знаходиться в пеклі, отримують полегшення від молитов; якщо вони були церковними християнами, каялися, але не могли побороти гріхів за життя, здійснювали моральні помилки, але, разом з тим, робили добро, то молитва за них, особливо храмова молитва, може звільнити їх від мук і перемістити чашу ваг Божественного правосуддя. Для них молитва є надією на порятунок.

Що стосується нерозкаявшихся грішників або померлих поза церквою, то молитва може дати їм якусь розраду, але змінити вічної долі вже не може.

Найбільша допомога – це поминання на літургії, потім панахиди, читання Псалтиря, молитва на вервиці про упокій їх душ та молитва своїми словами. В храмі треба поминати тих, хто за життя належав Церкві, а чужим Церкви молитовно бажати милості Божої.

Велику допомогу покійним може надати милостиня, подана за них бідним, пожертви храмам або безоплатна праця для Церкви в їх пам’ять. Покійні раді, коли ми відвідуємо їхні могили і молимося там, так як між душею та тілом, навіть що  перетворилося  на прах, існує певний зв’язок.

Багато душ після смерті являлися  живим і дякували їм за те, що вони вчинили над ними християнське поховання і доглядають за їх гробницями. У давнину слово «батьківщина» було нерозривно пов’язано з храмом, домашнім вогнищем і могилами предків. Молитва за спочилих батьків і предків входить до заповіді «Шануй батька твого і матір твою».

Комментариев нет

Залишити повідомлення

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Напишіть нам

Зараз ми не на зв'язку. Але ви можете відправити нам повідомлення, або задати питання по електронній пошті, і ми зв'яжемося з вами.

Відправлення

Церква Святого Миколая в ж / м "Бортничі" Дарницького району у м. Києві.

Copyright © 2016-2018 Всі права захищені.

Сайт створено з благословення настоятеля храму протоієрея Віталія Матіящука.

При повному або частковому використанні матеріалів сайту, посилання на джерело: http://cerkvasm.kiev.ua обов'язкове.

Log in with your credentials

Forgot your details?