" А вам, хто слухає, Я кажу: Любіть своїх ворогів, добро робіть тим, хто ненавидить вас. Благословляйте тих, хто вас проклинає, і моліться за тих, хто кривду вам чинить". (Лк.6.27) ... ... "Полюби Господа Бога твого всім серцем твоїм, і всією душею твоєю, і всією думкою твоєю. Це є перша і найбільша заповідь. Друга ж подібна до неї: люби ближнього твого, як самого себе. На цих двох заповідях утверджується весь Закон і Пророки" (Мф 22, 37-40)

ЧЕТВЕРТИЙ ДЕНЬ СТРАСНОЇ СЕДМИЦІ – ТАЄМНА ВЕЧЕРЯ

Таємна Вечеря Леонардо да ВінчіСлава Ісусу Христу, дорогі брати і сестри. Сьогодні, четвер – Четвертий день Страсної седмиці, який  є ключовим цього тижня. Це останній день перед арештом Спасителя.

Багато подій до цього дня стали приводом для коливань народу, які очікували, що Христос виступить як революціонер і земний правитель. Сумніви закралися і в серці Юди, одного з учнів Ісуса.
У Великий четвер відбулося те, що ось уже більше двох тисяч років відбувається кожен день в Церкві Христовій: Таємна вечеря, остання трапеза Господня з учнями перед Його стражданнями і смертю …
           “Чиніть це на Мій спомин »
Є в Єрусалимі невелика склепінчаста кімната на другому поверсі старовинного будинку, побудованого на тому місці, де, за переказами Господь здійснював з учнями Свою останню вечерю. Називається вона Сіонська світлиця. Як добре стояти в  світлиці в тиші! Там можна побачити очима серця ту дивовижну мить, коли Господь під час пасхальної вечері розламав хліб зі словами: «Прийміть, споживайте, це є тіло Моє». А потім підняв чашу і сказав: «Пийте з неї всі, бо це кров Моя, за вас і за багатьох проливається. Чиніть це на Мій спомин ».
І ось минуло вже майже дві тисячі років, і до цих пір у всіх, напевно, країнах світу є люди, які збираються навколо чаші і хліба і приймають під їх виглядом Тіло і Кров Христові. Кожен раз, коли це відбувається, ми всі опиняємося в Сіонській світлиці навколо Христа. Він з нами, він не покинув землю. Ось уже два тисячоліття Спаситель входить в кожного, хто приймає Святі Тайни, і веде до Себе.

Вже було темно, коли Господь покинув Сионську світлицю і повів Своїх учнів по стежці вниз туди, де біля підніжжя Оливної гори розкинувся оливковий сад. Там досі є ще старі-престарі оливи, які можуть пам’ятати, як Спаситель упав на землю і молився з болем і кривавим потом: «Отче Мій! Якщо можливо, пронеси мимо Мене цю чашу, але нехай буде, не як Я хочу, а як Ти ». Тим часом учні від втоми заснули, а Юда поспішив до воєначальникі, і ті негайно зібрали варту. І ось серед олив Гефсиманського саду з”явилися смолоскипи і стало видно блиск зброї. Йде натовп, і вже через кілька миттєвостей Юда відокремиться від неї, підійде до свого Вчителя і поцілує Його. Цей поцілунок буде знаком для воїнів, які поки не знають, Кого їм треба заарештувати …

Комментариев нет

Залишити повідомлення

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Напишіть нам

Зараз ми не на зв'язку. Але ви можете відправити нам повідомлення, або задати питання по електронній пошті, і ми зв'яжемося з вами.

Відправлення

Церква Святого Миколая в ж / м "Бортничі" Дарницького району у м. Києві.

Copyright © 2016-2018 Всі права захищені.

Сайт створено з благословення настоятеля храму протоієрея Віталія Матіящука.

При повному або частковому використанні матеріалів сайту, посилання на джерело: http://cerkvasm.kiev.ua обов'язкове.

Log in with your credentials

Forgot your details?