" А вам, хто слухає, Я кажу: Любіть своїх ворогів, добро робіть тим, хто ненавидить вас. Благословляйте тих, хто вас проклинає, і моліться за тих, хто кривду вам чинить". (Лк.6.27) ... ... "Полюби Господа Бога твого всім серцем твоїм, і всією душею твоєю, і всією думкою твоєю. Це є перша і найбільша заповідь. Друга ж подібна до неї: люби ближнього твого, як самого себе. На цих двох заповідях утверджується весь Закон і Пророки" (Мф 22, 37-40)

Церква в житті людини

v-xramiТой момент, який стосується місця, яке займає православна церква, як і сама віра в житті людини варто зазначити, що це основа, на якій стоїть життя будь-якої людини і вона навіть не залежить від нашого ставлення до цього. Бог дає нам шанс прийти до нього через покаяння, оскільки мета всього нашого земного життя – це спасіння душі.

Сама церква по своїй суті є і місце де ми можемо знайти розраду в печалях наших і місце де ми можемо радіти та святкувати, це взагалі наші життєві університети.

 Ось як про церкву висловився відомий єпископ Олександр:

Церква має своє призначення і воно полягає в тому, щоб приводити людей до віри і до правильного життя. І коли навколо стільки розбещеності і маловір’я саме церква є тим острівком там маяком для всього людства.

 Не маючи віри, не маючи основ розуміння православного життя важко правильно виховати своїх діточок в чистоті і благочесті.

 Як ми вже не один раз про це зазначали саме церковна служба має позитивний вплив на людину через Божественну благодать. Все разом – дзвін дзвонів, духовний спів, запалені свічки, запах ладану впливають на душу і дітей і дорослих і залишають там світлий та добрий відбиток. І якщо приходити на Богослужіння часто, то дитина поступово полюбить це свято. Благо, що в церкві багато свят, багато Богослужінь і все це разом годує душу любов’ю та благодаттю.

Візьміть будь яке велике свято в церкві, до речі ніяка інша віра не відзначає  свято Воскресіння, як це роблять православні, а згадайте свята коли святять воду, або зелень на Трійцю, коли все уквітчане квітами і запашними травами, а чого варто свято коли освячують овочі та фрукти наших садів на Спаса.

Такаж варто згадати і про старовинні традиції вішати ікони в червоний кут, а поряд з іконою горить вогник лампадки, а дні, коли ми згадуємо наших померлих, або коли святять квартири чи будинки.

Вся ця краса і є їжою духовною для дитини.

А що стосується виховання в страху Божому, то і тут все на почуттях на струнах душі.

 І якщо ви хочете, щоб ваші дітки виросли чуйними та лагідними, то заради дитячого майбутнього варто  приходити до храму разом з дітьми. В храмі не навчать вбивати, красти або гвалтувати і тому те, якими виростуть діти залежить тільки від нас з вами. Діти це вдячна нива, що вирощує добрий вражай, якщо туди вкинути підготовлені зернята добра і любові. Від доброго зерня виростає і добрий вражай.

Тож не будемо, дорогі друзі, приходити до церкви лише на свята, а, як того вимагає Господь, щонеділі.

Комментариев нет

Залишити повідомлення

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Напишіть нам

Зараз ми не на зв'язку. Але ви можете відправити нам повідомлення, або задати питання по електронній пошті, і ми зв'яжемося з вами.

Відправлення

Церква Святого Миколая в ж / м "Бортничі" Дарницького району у м. Києві.

Copyright © 2016-2018 Всі права захищені.

Сайт створено з благословення настоятеля храму протоієрея Віталія Матіящука.

При повному або частковому використанні матеріалів сайту, посилання на джерело: http://cerkvasm.kiev.ua обов'язкове.

Log in with your credentials

Forgot your details?