" А вам, хто слухає, Я кажу: Любіть своїх ворогів, добро робіть тим, хто ненавидить вас. Благословляйте тих, хто вас проклинає, і моліться за тих, хто кривду вам чинить". (Лк.6.27) ... ... "Полюби Господа Бога твого всім серцем твоїм, і всією душею твоєю, і всією думкою твоєю. Це є перша і найбільша заповідь. Друга ж подібна до неї: люби ближнього твого, як самого себе. На цих двох заповідях утверджується весь Закон і Пророки" (Мф 22, 37-40)

Богослужіння в церкві – що треба знати.

Богослужіння в церквіКоли в відбувається богослужіння в церкві, то ми повинні прийти завчасно, ще до його початку.

Пам’ятаємо, що ми прийшли в Дім Бога Живого, це його оселя і тому ми повинні вести себе з благоговінням і зі страхом Божим, щоб не образити нашого Творця.

Саме в храмі перебуває Святий Дух і саме тут діє його благодать. Саме тому наша поведінка не повинна бути нам в осуд, а нести нам заслужену нами Божу благодать.

Богослужіння в церкві, що потрібно знати:

Жінки можуть входити до храму в жіночому одязі і обов’язково покривати голову хустинкою. Не варто входити до храму в короткій спідниці, шортах, чоловічих штанях, в коротких блузах та футболках.

Збираючись до храму варто не фарбувати губи, бо торкатися святинь в такому вигляді ЗАБОРОНЕНО.

Входячи до храму потрібно перехреститися. Після цього треба підійти до аналоя в центрі храму, де лежать ікони і перехреститися двічи, обережно прикластися до ікон. Потім перехрестися третій раз і зайняти своє місце в храму для участі у спільній молитві.

на аналої

В храмі вся наша увага зосереджена виключно на молитві і на тому, що робить священник.

Кожен раз, коли ви чуєте «Господи помилуй» або «Подай Господи» потрібно перехреститися.

ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ прикладатися до ікон після того, як почалася служба.

ДОЗВОЛЯЄТЬСЯ це робити до початку, або вже коли закінчиться служба.

Не можна ставити свічки коли:

  • священник виходить з олтарю з кадилом, або виносить Євангеліє.
  • коли в храмі читають Євангелія, Апостола або шестипсалмія.
  • під час святкових Богосліжінь коли співають полієлей – 134 і 135 псалмів: «Хваліте імя Господнє…»
  • коли в храмі співають «Чеснійшую … », Велике славослов’я, «Херувимську» або «Вірую» та «Отче наш»;
  • при читанні Євхаристійного канону (від слів: «Принесімо подяку Господу» до «І нехай будуть милості…»).

В цей час не варто ходити по храму.

Коли священник благословляє людей іконою, Хрестом чи Євангелієм або чашею, ми повинні поклонитися та перехреститися.

Коли благословляють рукою, свічкою чи відбувається кадіння ми лише повинні поклонитися, але НЕ хрестимося.

Щоб наше перебування в храмі на службі Божій було нам не в осуд, а на отримання благодаті нашого небесного Отця не варто уходити зі служби до того, як прозвучить відпуст «Христос істинний Бог наш».

Як бачите наша поведінка під час богослужіння в церкві не є складною, але саме наша повага до Бога, до встановлених правил і до інших людей принесе користь нашим душам.

Комментариев нет

Залишити повідомлення

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Напишіть нам

Зараз ми не на зв'язку. Але ви можете відправити нам повідомлення, або задати питання по електронній пошті, і ми зв'яжемося з вами.

Відправлення

Церква Святого Миколая в ж / м "Бортничі" Дарницького району у м. Києві.

Copyright © 2016-2018 Всі права захищені.

Сайт створено з благословення настоятеля храму протоієрея Віталія Матіящука.

При повному або частковому використанні матеріалів сайту, посилання на джерело: http://cerkvasm.kiev.ua обов'язкове.

Log in with your credentials

Forgot your details?