" А вам, хто слухає, Я кажу: Любіть своїх ворогів, добро робіть тим, хто ненавидить вас. Благословляйте тих, хто вас проклинає, і моліться за тих, хто кривду вам чинить". (Лк.6.27) ... ... "Полюби Господа Бога твого всім серцем твоїм, і всією душею твоєю, і всією думкою твоєю. Це є перша і найбільша заповідь. Друга ж подібна до неї: люби ближнього твого, як самого себе. На цих двох заповідях утверджується весь Закон і Пророки" (Мф 22, 37-40)

БОГОРОДИЦЯ ДОПОМАГАЄ ВСІМ, ХТО ДО НЕЇ ЗВЕРТАЄТЬСЯ

Слава Ісусу Христу, дорогі відвідувачі православного сайту Церкви Святого Миколая в Бортничах! Звертаюсь до вас,дорогі брати і сестри.Ніколи не можна впадати у відчай. Відчай – це духовна лінь, порожнеча, «нічого нероблення». Потрібно молитися, здійснювати велику як  духовну, так і фізичну, працю. Необхідно спонукати себе до молитви навіть тоді, коли нам здається, що виходу з ситуації, що склалася немає. З іншого боку, легко сказати: «Потрібно молитися …» А кому? Хто почує? Хто допоможе?

«Богородиця допомагає кожному, хто молиться до Неї, кожному, хто просить Її. Але не треба думати, що досить одну свічку поставити перед іконою, щоб всі твої проблеми вирішилися. Бог говорить нам у Своєму святому Євангелії: «Тож будьте досконалі, як досконалий Отець ваш Небесний». А на це мало хвилини, мало години, мало діб – на це потрібно життя свою посвятити.

І ось,наприклад, коли ви будете підходити до ікони, званої «Невипиваєма Чаша», з проханням про своїх близьких, які страждають від недуги пияцтва, з проханням про самих себе, якщо якась інша пристрасть мучить вас, пам’ятайте, що мало хвилини – потрібно присвятити життя. Потрібно життя своє покласти на те, щоб боротися з гріхом. Боротьба ніколи не буває миттєвою і відразу успішною, вона завжди вимагає граничної мобілізації всіх людських сил. Тому і ви, коли будете молитися до Богородиці, пам’ятайте, які зусилля потрібні від вас. Скільки сліз потрібно пролити, скільки скорботи потрібно понести, щоб прохання ваше була почуте. І не тому, що Богородиці або Господу не до нас. Деякі люди неблагочестиві й хулу кажуть: «Бог не чує моїх молитов!» Можна подумати, що Бог оглух!

Бог – чує! Бог чує кожен наш подих, але Він зволікає нам допомагати, тому що Він хоче, щоб ми зміцнилися в вірі, щоб ми стали воістину вірними людьми, віруючими в нашого Спасителя, щоб ми були так само досконалі, як Отець наш небесний досконалий.

Не сумуйте в вашому житті, не впадайте у відчай, не віддавайтеся порожнім сльозам: ми – не самотні, бо Богородиця як раніше, так і нині, простягає Свій сяючий Покров над кожним з нас, над усією Церквою нашою, над всієї багатостраждальною країною нашою ».

Комментариев нет

Залишити повідомлення

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Напишіть нам

Зараз ми не на зв'язку. Але ви можете відправити нам повідомлення, або задати питання по електронній пошті, і ми зв'яжемося з вами.

Відправлення

Церква Святого Миколая в ж / м "Бортничі" Дарницького району у м. Києві.

Copyright © 2016-2018 Всі права захищені.

Сайт створено з благословення настоятеля храму протоієрея Віталія Матіящука.

При повному або частковому використанні матеріалів сайту, посилання на джерело: http://cerkvasm.kiev.ua обов'язкове.

Log in with your credentials

Forgot your details?