" А вам, хто слухає, Я кажу: Любіть своїх ворогів, добро робіть тим, хто ненавидить вас. Благословляйте тих, хто вас проклинає, і моліться за тих, хто кривду вам чинить". (Лк.6.27) ... ... "Полюби Господа Бога твого всім серцем твоїм, і всією душею твоєю, і всією думкою твоєю. Це є перша і найбільша заповідь. Друга ж подібна до неї: люби ближнього твого, як самого себе. На цих двох заповідях утверджується весь Закон і Пророки" (Мф 22, 37-40)

Благодатний час Різдвяного посту

Добрий день, дорогі відвідувачі православного сайту парафії Святого Миколая в Бортничах!

Благодатний час Різдвяного посту таїть у собі радість, яка зароджується в наших душах про Різдво Христове. Ось і ми з Вами перебуваємо в якомусь очікуванні дива, від радісних подій, які вже йдуть до нас.

Піст – це особливий час роботи над собою, той невеликий проміжок часу, в який ми повинні встигнути заповнити свої душевні порожнечі духовним початком, коли душа наша лікується Таємницями Сповіді та Причастя Святих Христових Таїн, читанням духовної літератури, творінням добрих справ.

Таїнство Сповіді очищає нашу душу від незліченних гріхів, просвічує наш розум, зміцнює в духовному діянні, дає надію почати все заново. Кожен з нас хотів би якісь моменти свого життя прожити заново, як кажуть, з чистого аркуша. Таїнство Сповіді дає нам такий шанс кожен раз, як тільки священик кладе на нашу голову єпитрахиль і читає дозвільну молитву.

Господь прощає нас у всьому, у чому ми каємося. Але так само і ми повинні прощати людям гріхи їх проти нас, як і Господь прощає нас. Якщо нам погано, якщо немає миру в душі – це наша совість гризе нас, значить, що ми зробили щось не так, і треба швидше виправляти ситуацію на краще.

Як виправляти? Не варто забувати, що ми постійно перебуваємо в оточенні людей, будь то рідні, друзі, знайомі і незнайомі нам люди. Мирність нашого духу безпосередньо залежить від того, як ми спілкуємося з людьми, які оточують нас.

Якщо ми намагаємося сіяти навколо себе світ і спокій, то і дух наш буде мирний і спокійний; якщо ж ми сіємо навколо себе розбрат і ворожнечу, то і дух наш буде бунтівним і ворожим. «Не обманюйтесь, Бог зневаженим не буває: що посіє людина, те і й пожне» (Гал.6:7).

Будемо цінувати кожен день Різдвяного посту – як милість Божу до нас грішних; як шанс виправитися, стати краще, ніж ми є; і як можливість почати наше життя заново, відштовхнути від себе минулі гріхи і йти вперед, до Бога, до чистого життя, до вічного спасіння!

<<< Головна                             Піст, пісні страви, рецепти в піст >>>

Комментариев нет

Залишити повідомлення

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Напишіть нам

Зараз ми не на зв'язку. Але ви можете відправити нам повідомлення, або задати питання по електронній пошті, і ми зв'яжемося з вами.

Відправлення

Церква Святого Миколая в ж / м "Бортничі" Дарницького району у м. Києві.

Copyright © 2016-2018 Всі права захищені.

Сайт створено з благословення настоятеля храму протоієрея Віталія Матіящука.

При повному або частковому використанні матеріалів сайту, посилання на джерело: http://cerkvasm.kiev.ua обов'язкове.

Log in with your credentials

Forgot your details?