" А вам, хто слухає, Я кажу: Любіть своїх ворогів, добро робіть тим, хто ненавидить вас. Благословляйте тих, хто вас проклинає, і моліться за тих, хто кривду вам чинить". (Лк.6.27) ... ... "Полюби Господа Бога твого всім серцем твоїм, і всією душею твоєю, і всією думкою твоєю. Це є перша і найбільша заповідь. Друга ж подібна до неї: люби ближнього твого, як самого себе. На цих двох заповідях утверджується весь Закон і Пророки" (Мф 22, 37-40)

Адам і Єва – чи не злочинці вони?

pervorodnij-grixДобрий день, дорогі відвідувачі нашого з вами православного сайту.

 

Напевно, раніше чи пізніше, кожен ставить перед собою мрійливе питання: «Як би ми зараз перебували  в Раю, якби наші прабатьки не згрішили? І, зазвичай, відповідь породжує образу на перших людей…

 

А деякі і зовсім переходять межу образи, як перейшов її Сергій, задавши протоієрею наступне питання:

 

“Привіт батюшка. Чи правильно я розумію, що самі найбільші злочинці в історії людства це Адам і Єва, що вони є безпосередніми співучасниками того, що абсолютна більшість людей мучиться в пеклі так, як вони заразили нас схильністю до гріха і за масштабом наслідків їх злочину немає рівних?”

 

Відповідає священник.

 

Добрий день, Сергій! Цікаве питання!  Але не все саме так, як ти кажеш!

 

Не беруся судити про найбільших злочинців, тому що це вирішувати Господу, але первородний гріх, так, вони зробили… І він торкнувся кожної людини, які жили до пришестя Ісуса Христа !  І не абсолютна більшість, як ти пишеш, потрапляло в пекло, а всі люди, окрім двох-трьох чоловіків.

В принципі, можна було б сказати, що наші праотці прирекли всіх людей на смерть…

 

Але Бог і Господь наш Ісус Христос відкупив цей первородний гріх!

 

Тепер,коли хрестять дитину ( людину) в Православ’ї, цей гріх прощається(знімається). Відповідно,кожному, хто охрещений,  дається однаковий шанс на Порятунок. Головне, чи скористаємося ми цим шансом, чи ні?

 

При твоєї формулюванні цього питання, як би напрошується відповідь, мовляв, я не винен, що грішу –бо це все Адам і Єва винні !!

 

Відповім на це так: Господь дав кожній людині свободу волі … хоч, від первородного гріха і зберігається у нас схильність до гріха, але при Хрещенні нам дана Благодать Пресвятого Духа, яка, разом зі свободою волі, дає можливість взяти верх над гріхом! Тобто, у кожного є можливість не грішити. Людина, яка бажає щось досягти – шукає можливість, а той, що не бажає – відмовку!

 

Справа тепер не в Адама і Єву, а в нас самих…

Комментариев нет

Залишити повідомлення

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Напишіть нам

Зараз ми не на зв'язку. Але ви можете відправити нам повідомлення, або задати питання по електронній пошті, і ми зв'яжемося з вами.

Відправлення

Церква Святого Миколая в ж / м "Бортничі" Дарницького району у м. Києві.

Copyright © 2016-2018 Всі права захищені.

Сайт створено з благословення настоятеля храму протоієрея Віталія Матіящука.

При повному або частковому використанні матеріалів сайту, посилання на джерело: http://cerkvasm.kiev.ua обов'язкове.

Log in with your credentials

Forgot your details?